Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бутер кренвиршки с кашкавал и яйце

Бутер кренвиршки с кашкавал и яйце

Бутер кренвиршки с кашкавал и яйце - изображение

Необходими продукти:


  • 200 грама бутер тесто
  • 4 кренвирша
  • 4 яйца
  • 100 грама настърган кашкавал
  • черен пипер на вкус
  • няколко стръка зелен лук за украса
  • клечки за зъби


Начин на приготвяне:


Обелете кренвиршите и направете полуразрези на всеки по дължина. Премахнете краищата, завийте кренвиршите в кръгли форми и прикрепете с клечки за зъби.

кренвиршки от бутер тесто

Разстелете бутер тестото и с помощта на купичка изрежете кръгове.

кренвиршки от бутер тесто

Във всеки сложете по един колбас и притиснете тестените краища с клечка за зъби така, че да прилепнат плътно.

кренвиршки от бутер тесто

Разпределете в средите кашкавал, загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 10 минути.

кренвиршки от бутер тесто

Извадете, чукнете яйцата върху разтопения кашкавал и върнете във фурната за още 15 минути.

кренвиршки от бутер тесто

След готовност охладете, поръсете с черен пипер и нарязан пресен лук. Поднесете и се насладете на вкуса.

кренвиршки от бутер тесто

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: ChefClub.tv


Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиНовиниЛюбопитноЗдравни съвети