Канелени сладки с мед
Необходими продукти:
350 грама брашно
100 грама масло
2 супени лъжици мед
100 грама захар
1 яйце
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица набухвател
Начин на приготвяне:
Смесете маслото и брашното с помощта на миксер.
След това прибавете меда, захарта, яйцето, канелата и набухвателя. Продължете да разбивате, постарайте се да получите еднородно тесто, то ще бъде ронливо.
Прехвърлете го върху плота и омесете. Ако е необходимо, добавете още съвсем мъничко брашно.
Разточете, като дебелината на пласта да бъде около 5-10 милиметра. Следва да придадете желаните форми на сладките. Може да изрежете фигури с помощта на остър нож, да използвате чаша или подходящи за целта формички.
Изпечете ги в загрята до 180 градуса фурна.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ КОФ СИРОП ЗА СУХА И ВЛАЖНА КАШЛИЦА 120 мл
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ВИНОЦЕТИ БИО ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ - БАЛАНС С МЕД И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 500 мл
ЛОВ ПАУЪР ЗА МЪЖЕ ДОЗИ 10 г * 3
СПЕЦИАЛНА СЕЛЕКЦИЯ 12 ВИДА ЧАЙ филтър * 180 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Отслабване с мед и канела
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Агаве
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Канелени сладки с мед