Бирени курабии с кашкавал
Необходими продукти:
- 240 грама брашно
- 6 грама сол
- 8 грама бакпулвер
- 35 грама настърган кашкавал
- 3 грама нарязан пресен розмарин
- 5 супени лъжици студено масло, нарязано на парченца
- 72 грама заквасена сметана
- 1/2 чаена чаша светла бира
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, солта, набухвателя, розмарина и добавете маслото и сметаната. Разбъркайте, налейте бирата и направете ронливо тесто. Оставете го да си почине, разделете на части и оформете курабийки.
Подредете ги в тава, застлана с лист незалепваща хартия. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути.
Извадете курабиите от фурната, поръсете ги с кашкавала и върнете обратно за още 10-15 минути. Охладете, подредете в чиния и ги поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: thebeeroness.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- За какво е полезна бирата?
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Канелени сладки с мед
Коментари към Бирени курабии с кашкавал