Бирени курабии с кашкавал

Необходими продукти:
- 240 грама брашно
- 6 грама сол
- 8 грама бакпулвер
- 35 грама настърган кашкавал
- 3 грама нарязан пресен розмарин
- 5 супени лъжици студено масло, нарязано на парченца
- 72 грама заквасена сметана
- 1/2 чаена чаша светла бира
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, солта, набухвателя, розмарина и добавете маслото и сметаната. Разбъркайте, налейте бирата и направете ронливо тесто. Оставете го да си почине, разделете на части и оформете курабийки.
Подредете ги в тава, застлана с лист незалепваща хартия. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути.
Извадете курабиите от фурната, поръсете ги с кашкавала и върнете обратно за още 10-15 минути. Охладете, подредете в чиния и ги поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: thebeeroness.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Великденски курабии с масло
- По-малък риск от артрит, ако пийваме бира или вино в малки количества
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Пилешки терин със зеленчуци
- Домашна бира с хмел и цикория
- Опитите бирата да бъде класифицирана като медицинска в САЩ в началото на 20 в.
- Трилистен коптис
- Безалкохолната бира от края на 19 в. в САЩ, използвана като средство за пречистване на кръвта
- Супа със сирена, бира и бекон
- Чеснов хляб с кашкавал и маслини
Коментари към Бирени курабии с кашкавал