Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Соленки Бирени курабии с кашкавал

Бирени курабии с кашкавал

Бирени курабии с кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 240 грама брашно
  • 6 грама сол
  • 8 грама бакпулвер
  • 35 грама настърган кашкавал
  • 3 грама нарязан пресен розмарин
  • 5 супени лъжици студено масло, нарязано на парченца
  • 72 грама заквасена сметана
  • 1/2 чаена чаша светла бира


Начин на приготвяне:


В купа смесете брашното, солта, набухвателя, розмарина и добавете маслото и сметаната. Разбъркайте, налейте бирата и направете ронливо тесто. Оставете го да си почине, разделете на части и оформете курабийки.

Подредете ги в тава, застлана с лист незалепваща хартия. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути.

Извадете курабиите от фурната, поръсете ги с кашкавала и върнете обратно за още 10-15 минути. Охладете, подредете в чиния и ги поднесете.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: thebeeroness.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиИсторияЛюбопитноАлт. медицинаНовиниБотаникаСнимки