Бирени курабии с кашкавал

Необходими продукти:
- 240 грама брашно
- 6 грама сол
- 8 грама бакпулвер
- 35 грама настърган кашкавал
- 3 грама нарязан пресен розмарин
- 5 супени лъжици студено масло, нарязано на парченца
- 72 грама заквасена сметана
- 1/2 чаена чаша светла бира
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, солта, набухвателя, розмарина и добавете маслото и сметаната. Разбъркайте, налейте бирата и направете ронливо тесто. Оставете го да си почине, разделете на части и оформете курабийки.
Подредете ги в тава, застлана с лист незалепваща хартия. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути.
Извадете курабиите от фурната, поръсете ги с кашкавала и върнете обратно за още 10-15 минути. Охладете, подредете в чиния и ги поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: thebeeroness.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
БИОХЕРБА БИРЕН ШАМПОАН С КОМПЛЕКС ВЕГАН ПРОТЕИНИ И РОЗМАРИН 250 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Защо е полезна маската за коса с бира
- За какво е полезна бирата?
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
- Кашкавален сос Бешамел
- Бирата помага в борбата с килограмите
- Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Трилистен коптис
Коментари към Бирени курабии с кашкавал