Бирено хлебче с горчица и кашкавал

Необходими продукти
За тестото:
55 грама краве масло
1/4 чаена чаша бира + 1/3 чаена чаша
2,5 чаени чаши пшенично брашно
1/3 чаена чаша ръжено брашно
2 супени лъжици захар
2 чаени лъжици суха мая
1 чаена лъжица сол
2 големи яйца на стайна температура
За плънката:
45 грама краве масло
2 супени лъжици горчица
1 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица сол
1,5 чаена чаша настърган кашкавал
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Затоплете в малка тенджера 1/4 чаена чаша бира и маслото, докато второто се разтопи. Свалете от котлона и налейте останалата бира. Оставете сместа да изстине до състояние "топло" (около 30 - 40 градуса).
Смесете 2 чаши от брашното, захарта, маята и солта, включете миксера на ниска степен и започнете да разбивате, вливайки маслената течност в сухата смес. Бъркайте, докато брашното се овлажни. Прибавете яйцата, разбърквайки старателно след всяко. Добавете останалото брашно (двата вида) и продължете да бъркате на ниска скорост в продължение на 3 - 4 минути.
Прехвърлете готовото тесто в голяма купа, леко подмазана с олио, покрийте с фолио или кърпа и оставете за час на топло място, за да втаса.
През това време направете плънката. Разтопете маслото и го смесете с горчицата. В отделен съд миксирайте червения, черния пипер и солта. Изсипете подправките при настъргания кашкавал и разклатете съда, за да може те да покрият кашкавала.
Подмажете с олио правоъгълна форма с размери около 23 х 13 см или застелете дъното й с хартия за печене. Поръсете с малко брашно. Разточете тестото като правоъгълник с размери 50 х 30 см и разпределете по повърхността маслената смес с горчицата. Разрежете напречно на 5 ивици.
Първата ивица поръсете с 1/5 от кашкавала и покрийте с втората. Отново поръсете кашкавал, следва тесто и пак кашкавал и така редувайте.
Нарежете получената "композиция" на 6 - 7 части и ги подредете в подготвената тава. Покрийте с фолио или кърпа и оставете тестото да втаса за 35 - 45 минути. През това време загрейте фурната до 180 градуса.
Изпечете хармониката до образуването на апетитна коричка (около 25 - 35 минути).
Ако забележите, че най-горната част започне да прегаря, покрийте с фолио.
След като се изпече, оставете готовото "хлебче" в тавата за 5 минути и тогава извадете върху дъска или в подходящ съд. Поднесете топло.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
МИНСИНОВ ЗА СТРОЙНА ФИГУРА таблетки * 60 3 CHENES
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Мичелада - бирен коктейл с доматен сок и лайм
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Пилешко филе с мед и горчица
- Бирен коктейл с ягоди и лимонов сок
- Тостери от лаваш с кашкавал
Коментари към Бирено хлебче с горчица и кашкавал