Сочни бирени кюфтенца с кашкавал
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 кг кайма смес
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 3-4 стръка пресен магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- 10 грама смлян кимион
- 2-3 филийки сух хляб
- 100 милилитра тъмна бира
- 1 чаена чаша брашно
- 100 грама нарязан на кубчета кашкавал
- щипка стрити люти чушки
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
В купичка налейте бирата и накиснете сухия хляб. В друг съд сложете каймата и добавете нарязаните ситно лук и магданоз, чукнете яйцата, подправете със сол, черен пипер, кимион, люти чушки.
Разбъркайте, прибавете набъбналия хляб и омесете каймата. Охладете, оформете топчета, притиснете ги леко с ръце и в средата им сложете кубче кашкавал.
Завийте от всички страни, оформете кюфтета, утепайте в брашно и изпържете в сгорещена мазнина. След готовност отцедете, украсете с пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит и наздраве!
Източник: www.jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- За какво е полезна бирата?
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
Коментари към Сочни бирени кюфтенца с кашкавал