Пилешко филе с мед и горчица

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 1/4 чаена чаша мед
- 1/4 чаена чаша горчица
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- сол и прясно смлян черен пипер
- 4 броя пилешки гърди
- зехтин за тигана
- пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете разтопеното масло с меда, горчицата, зехтина и лимоновия сок.
- Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Изсипете половината смес в друга купа.
- Загрейте грил тиган на средно силен огън и го подмажете със зехтин.
- Леко изтънете пилешките гърди и ги подправете със сол и черен пипер от двете страни.
- Поставете пилешкото филе в тигана и го запечете около 4-5 минути.
- Намажете с медената смес, обърнете и намажете от другата страна. Печете 3-4 минути до златисто кафяв цвят.
- Извадете пилешкото филе от тигана и го намажете обилно със заделената глазура.
- Поръсете с пресен магданоз и поднесете с гарнитура по избор.
Приятен апетит!
Снимки: cookingclassy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
МИНСИНОВ ЗА СТРОЙНА ФИГУРА таблетки * 60 3 CHENES
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Манука
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Отглеждане на лимон
Коментари към Пилешко филе с мед и горчица