Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени наденички с мед и горчица

Печени наденички с мед и горчица

Печени наденички с мед и горчица - изображение

Необходими продукти:


  • 5 парченца сурова наденица
  • 1 супена лъжица горчица
  • 2 чаени лъжички мед
  • 1 супена лъжица меко масло
  • 2-3 глави лук - бял или червен, нарязани на полумесеци
  • 1/2 чаена лъжичка кимион на прах


Начин на приготвяне:


В тенджера загрейте подсолена вода и бланширайте надениците за 2-3 минути. Отцедете, охладете и премахнете обвивката им. Смесете меда, горчицата, маслото и кимиона в купичка.

Загрейте тиган и запечете лука, нарязан на полумесеци и го прехвърлете в тава. Подредете наденичките и намажете с медената смес. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете ястието за 20 минути.

Охладете, разпределете в чинии и поднесете наденичките топли, гарнирани с лук и пресни подправки по ваш вкус.

наденица на фурна с лук, мед и горчица

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: karmelowy.pl


Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиДиетиХранене при...ИсторияСнимкиАлт. медицинаЛайфстайлОрганизацииБотаникаФизиологияПроизводители