Пастърма от пилешки гърди с мед, горчица и чесън
Необходимо продукти:
1 парче пилешки гърди
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици горчица на зърна
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
сол, червен и червен пипер на вкус
зелени подправки по избор и на вкус
вода
Начин на приготвяне:
Сложете пилешките гърди в студена добре подсолена вода (но да не горчи от сол) за 2 часа (или поне за час и половина).
Нарежете скилидките чесън и ги забийте в месото или го напълнете с тях.
Направете марината от меда, зехтина, горчицата, малко сол, черен пипер, червен пипер и нарязани зелени подправки. С нея намажете гърдите и поставете в тава.

Загрейте фурната максимално (до 250 - 300 градуса), сложете месото за 15 минути. След това изключете, но не изваждайте съда, докато фурната се охлади напълно (поне 2 часа). Най-добре е да оставите пастърмата така една нощ.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С КЛЕНОВ СИРОП 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Манука
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- За лечение на хронична кашлица правете компрес с мед, ракия и синап
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Тибетската рецепта с чесън - изчиства излишните мазнини и нормализира кръвното налягане
- Отслабване с мед и канела
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пилешки гърди с фурми
- Овесени бисквитки с мед и кокос
- Облекчете кожните изгаряния с мед и етерично масло от лавандула
Коментари към Пастърма от пилешки гърди с мед, горчица и чесън