Портокалов сладкиш с мед, кафе и канела
Необходими продукти:
5 белтъка
100 грама пудра захар
250 грама брашно
1 портокал
20 грама мед
100 грама масло
30 грама смляно кафе
1 чаена лъжица набухвател
1 чаена лъжица олио
щипка сол
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците с щипка сол до получаването на твърда пяна.
Смесете размекнатото масло с пудрата захар и канелата.
След това старателно прибавете кафето, подсладеното масло и брашното с набухвателя към белтъците.
Внимателно разбъркайте всичко до еднородност, като се стараете да запазите въздуха.
Измийте добре портокала и го нарежете на тънки полукръгчета.
Подмажете подходяща форма с олио, разпределете меда по дъното, а върху него - подредете един ред от парченцата портокал.
Следва да изсипете тестото.
Изпечете сладкиша в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30-40 минути.
Когато се охлади малко, обърнете върху чиния, за да останат плодовете на повърхността.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Е ЛЕК РЕСПЕКТ МУС ЗА ТЯЛО 200 мл
Нов ПРОМОТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
ФИТНЕС КАФЕ АНТИОКСИДАНТ мляно 250 гр.
ЦИКОРИЯ С ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Отслабване с мед и канела
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Агаве
- Интересни факти за кафето, които може би не знаете
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Портокалов сладкиш с мед, кафе и канела