Тиквено-ябълков крамбъл с канела

Необходими продукти:
500 грама тиква
500 грама зелени ябълки
3 супени лъжици масло
150 грама захар
3 - 4 зърна карамфил
кардамон на върха на ножа
1/3 чаена лъжица канела
ванилин
За тестото:
100 грама масло
150 грама захар
150 грама сухари (може с ванилов аромат)
Начин на приготвяне:
Нарежете почистената от кората и семената тиква на малки парчета. Същото направете и с ябълките.
Разтопете маслото в подходящ съд и в него изсипете плодовете, след няколко минути добавете захарта и подправките. Нека се задушават до омекване, като разбърквате периодично.
Направете тестото. Разбъркайте разтопеното масло и захарта до побеляване.
Смелете сухарите и ги прибавете към сладката маслена смес. Разбъркайте добре.
Подмажете тава с масло и изсипете плодовете. Заравнете повърхността, разпределяйки ги равномерно и върху тях сложете тестото.
Изпечете десерта в предварително загрята до 170 - 180 градуса фурна в продължение на 20 - 25 минути.
Може да поднесете тиквено-ябълковия крамбъл както топъл, така и студен.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
КОЗМЕТИЧЕН КОМПЛЕКТ PUMPKIN PIE NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD + ПОДАРЪК НЕСЕСЕР
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Турски кадаиф с шамфъстък
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Желиран десерт от извара с праскови
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Реване
- Карамелизирани банани с орехи и портокалов сос с ром
Коментари към Тиквено-ябълков крамбъл с канела