Тиквен пай

Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
500 грама тиква
80 грама масло
50 мл ром
5 яйца
200 грама царевично брашно
150 грама захар
ванилия
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото, сложете ванилията и захарта, затворете съда с капак и оставете за 1 нощ. Сварете тиквата и направете пюре от нея, смесете го с брашното и разбъркайте. След това добавете яйцата и отново разбъркайте. Налейте млякото в купата с тиквата и брашното. Сложете сол и рома.
Намажете тава с маслото и я сложете за 2 минути в хладилник. След това изсипете 1 чаша царевично брашно в нея, разпределете го равномерно и изсипете тиквеното тесто. Поставете във фурната и печете около 1 час. Извадете и оставете 10 минути да почине. Нарежете и поднесете. Тортата може да се сервира и топла, и студена.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Желиран десерт от извара с праскови
- Карамелизирани орехи
- Реване
- Карамелизирани банани с орехи и портокалов сос с ром
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Турски кадаиф с шамфъстък
- Тутманик
Коментари към Тиквен пай