Тиквен пай

Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
500 грама тиква
80 грама масло
50 мл ром
5 яйца
200 грама царевично брашно
150 грама захар
ванилия
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото, сложете ванилията и захарта, затворете съда с капак и оставете за 1 нощ. Сварете тиквата и направете пюре от нея, смесете го с брашното и разбъркайте. След това добавете яйцата и отново разбъркайте. Налейте млякото в купата с тиквата и брашното. Сложете сол и рома.
Намажете тава с маслото и я сложете за 2 минути в хладилник. След това изсипете 1 чаша царевично брашно в нея, разпределете го равномерно и изсипете тиквеното тесто. Поставете във фурната и печете около 1 час. Извадете и оставете 10 минути да почине. Нарежете и поднесете. Тортата може да се сервира и топла, и студена.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Тутманик
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кокосов десерт с ванилов сладолед и портокал
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Бързи питки без месене
- Хрупкави домашни солети
Коментари към Тиквен пай