Тиквен пай

Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
500 грама тиква
80 грама масло
50 мл ром
5 яйца
200 грама царевично брашно
150 грама захар
ванилия
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото, сложете ванилията и захарта, затворете съда с капак и оставете за 1 нощ. Сварете тиквата и направете пюре от нея, смесете го с брашното и разбъркайте. След това добавете яйцата и отново разбъркайте. Налейте млякото в купата с тиквата и брашното. Сложете сол и рома.
Намажете тава с маслото и я сложете за 2 минути в хладилник. След това изсипете 1 чаша царевично брашно в нея, разпределете го равномерно и изсипете тиквеното тесто. Поставете във фурната и печете около 1 час. Извадете и оставете 10 минути да почине. Нарежете и поднесете. Тортата може да се сервира и топла, и студена.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА ЗА ЧРЕВНАТА МИКРОФЛОРА 100 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ВИАМЕА капсули * 4
ОРГАНИК ШОП ОБНОВЯВАЩ ПИЛИНГ ЗА ЛИЦЕ ТИКВА И МЕД 75 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Хрупкави домашни солети
- Гулаб Джамун
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Тутманик
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Тиквен пай