Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Млечен пай от ябълки с тиква и канела

Млечен пай от ябълки с тиква и канела

Млечен пай от ябълки с тиква и канела - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама сварена тиква, нарязана на кубчета
  • 1-2 почистени ябълки
  • 1-2 чаени лъжички канела
  • 2 супени лъжици мед
  • 500 милилитра прясно мляко
  • 200 милилитра течна сметана
  • 6 разбити яйца
  • 1 чаена лъжичка течна ванилия
  • 60 грама масло

Начин на приготвяне:


В тавичка за пай подредете тиквата, нарязана на кубчета. Добавете между парченцата нарязана ситно ябълка и поръсете с канела и мед. Комбинирайте яйцата с прясното мляко, ванилията, сметаната и маслото.

Разбийте сместа до еднородност и залейте тиквата и ябълките. Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете десерта за 60 минути. Охладете и разрежете парченца. Поднесете и се насладете на финия вкус и аромат.

млечен пай от ябълки с тиква и канела

Да ви е сладичко!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: 40aprons.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияАнкетиЛюбопитноДиетиЛайфстайлБотаника