Млечен пай от ябълки с тиква и канела
Необходими продукти:
- 400 грама сварена тиква, нарязана на кубчета
- 1-2 почистени ябълки
- 1-2 чаени лъжички канела
- 2 супени лъжици мед
- 500 милилитра прясно мляко
- 200 милилитра течна сметана
- 6 разбити яйца
- 1 чаена лъжичка течна ванилия
- 60 грама масло
Начин на приготвяне:
В тавичка за пай подредете тиквата, нарязана на кубчета. Добавете между парченцата нарязана ситно ябълка и поръсете с канела и мед. Комбинирайте яйцата с прясното мляко, ванилията, сметаната и маслото.
Разбийте сместа до еднородност и залейте тиквата и ябълките. Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете десерта за 60 минути. Охладете и разрежете парченца. Поднесете и се насладете на финия вкус и аромат.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: 40aprons.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
ПУЛСИН ПРОТЕИНОВ СУПЕРШЕЙК ЖИЗНЕНОСТ 300 г
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ прах 250 г MT2867
НовНЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ МЮСЛИ БОДИ КЛИЙНС 350 гр.
БИЛКОВА АПТЕКА БИЛКОВ ЧАЙ ПРОСТАТИТ ФИЛТЪР * 20
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Печена солена тиква
- Сок от тиква
Коментари към Млечен пай от ябълки с тиква и канела