Суров мини пай с тиква
Няма по-очарователен веган десерт от тези мини пайчета с тиква, които със сигурност ще ви пренесат в духа на есента. Ключът за копринения крем е в тофуто, който винаги се съчетава чудесно с веган десертите.
Необходими продукти:
- 3/4 чаши пекани, нарязани наполовина + още за гарниране
- 3/4 чаша орехи
- 3/4 чаши фурми
- 1/2 чаша + 2 супени лъжици кокосово масло, разтопено
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка канела + още за гарниране
- 100 грама тофу, меко
- 1/2 чаша тиквено пюре
- 1/3 чаша кленов сироп
- 2 чаени лъжички ванилов екстракт
- 2 чаени лъжички подправка за тиквен пай
- бита кокосова сметана за сервиране (по желание)
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Блендирайте пеканите, орехите, фурмите, 2 супени лъжици кокосово масло и 1/2 чаена лъжичка сол до фино смлени частици. Разпределете равномерно лепкавата смес в 12 формички за мъфини. Притеснете по дъното и по страните на формичките, за да оформите чашки. Охладете във фризер, докато приготвите пълнежа.
Блендирайте останалата 1/2 чаша кокосово масло, 1/2 чаена лъжичка сол, тофу, тиква, кленов сироп, ванилов екстракт и подправка за тиквен пай до гладък крем. Изсипете сместа в охладените чашки и сложете във фризер за 2 часа или докато стегнат.
Сервирайте мини пайчетата с бита кокосова сметана и гарнирайте с пекани и канела по желание.
Да ви е сладко!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Сок от тиква
- Тиква, Кюрбисия
Коментари към Суров мини пай с тиква