Пай с тиква, патладжани и сирене камембер

Необходими продукти:
- 500 грама тиква, обелена и нарязана на парченца
- 1 патладжан, нарязан на тънки филийки
- 1 голяма тиквичка, нарязана на филийки
- 2 супени лъжици зехтин
- 500 грама бутер тесто
- 1 яйце, разбито
- 250 грама сирене камембер, нарязано на кубчета
Начин на приготвяне:
Нарязаните зеленчуци полейте със зехтина и ги разстелете по дъното на голяма тава. Подправете ги със сол и пипер и ги печете на 200 градуса за 40 минути, докато омекнат. Оставете да се охладят.
Разделете листа бутер тесто на две равни части. Половината разточете на квадрат със страни 25 сантиметра.
Прехвърлете в тава, покрита с хартия, и намажете с яйце.
Разпръснете половината сирене в центъра на тестото, като оформите кръг с диаметър около 18 сантиметра. Добавете зеленчуците върху сиренето и сложете останалото сирене.
Вторият лист бутер тесто разточете по същия начин и поставете върху зеленчуците. Изрежете двата слоя тесто във формата на кръг и плътно затворете краищата на тестото, като ги слепите едно за друго. Намажете пая с яйце.
С малък нож направете украса по желание с останалото тесто и го залепете върху пая.
Печете 35-40 минути, докато зеленчукоят пай придобие златистокафява хрупкава коричка.
Охладете 5 минути, преди да разрежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиквен чай с прясно мляко и канела
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Смути от сурова тиква с банан, ябълка, кефир и сусам
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Диета с тиква за 12 дни
- Тиквени бисквитки с орехи
- Направете си екологична есенна ваза от тиква
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Смути с ябълка и тиква
Коментари към Пай с тиква, патладжани и сирене камембер