Пай с тиква, патладжани и сирене камембер

Необходими продукти:
- 500 грама тиква, обелена и нарязана на парченца
- 1 патладжан, нарязан на тънки филийки
- 1 голяма тиквичка, нарязана на филийки
- 2 супени лъжици зехтин
- 500 грама бутер тесто
- 1 яйце, разбито
- 250 грама сирене камембер, нарязано на кубчета
Начин на приготвяне:
Нарязаните зеленчуци полейте със зехтина и ги разстелете по дъното на голяма тава. Подправете ги със сол и пипер и ги печете на 200 градуса за 40 минути, докато омекнат. Оставете да се охладят.
Разделете листа бутер тесто на две равни части. Половината разточете на квадрат със страни 25 сантиметра.
Прехвърлете в тава, покрита с хартия, и намажете с яйце.
Разпръснете половината сирене в центъра на тестото, като оформите кръг с диаметър около 18 сантиметра. Добавете зеленчуците върху сиренето и сложете останалото сирене.
Вторият лист бутер тесто разточете по същия начин и поставете върху зеленчуците. Изрежете двата слоя тесто във формата на кръг и плътно затворете краищата на тестото, като ги слепите едно за друго. Намажете пая с яйце.
С малък нож направете украса по желание с останалото тесто и го залепете върху пая.
Печете 35-40 минути, докато зеленчукоят пай придобие златистокафява хрупкава коричка.
Охладете 5 минути, преди да разрежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тиква в масло с ябълки, сушени плодове и орехи
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиква, Кюрбисия
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Пастет от тиква
- Пай с тиквички и моркови
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
Коментари към Пай с тиква, патладжани и сирене камембер