Тиквен пай с канела

Необходими продукти:
3 чаени чаши брашно
200 грама масло
3 яйца
щипка сол
1 килограм тиква
1,5 чаени чаша захар
200 милилитра високомаслена течна сметана (или прясно мляко)
канела и ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в дълбок съд, сложете щипка сол и прибавете размекнатото масло. Стрийте с длани сместа, за да се получат фини трохи. След това чукнете едното яйце и замесете тесто, което увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за час.
През това време направете плънката. Обелете тиквата и почистете от семената, нарежете я на малки кубчета и задушете до готовност, като налеете вода в съда. Пюрирайте с помощта на блендер.
Извадете тестото от хладилника и разточете, оформяйки кръг с диаметър, подходящ за формата, която ще използвате за печенето. Поставете тестото в съда и подвийте краищата, за да станат по-високи от основата или покрийте с тесто и стените на тавата. Надупчете повърхността на няколко места с помощта на вилица и изпечете във фурната за 15 минути при температура от 190 градуса.
Върнете се към плънката. Към тиквеното пюре прибавете останалите 2 яйца, захарта, сметаната, канела и ванилия на вкус. Разбийте всичко с миксер и разпределете равномерно сместа върху основата от тесто.
Изпечете пая при 180 градуса в продължение на около 50 минути (или докато се зачерви).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Канелено дърво, Канела
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Отслабване с мед и канела
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Ягодово руло
- Полезни свойства на канелата
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Ябълков чийзкейк с орехи и канела
Коментари към Тиквен пай с канела