Тиквен пай с канела

Необходими продукти:
3 чаени чаши брашно
200 грама масло
3 яйца
щипка сол
1 килограм тиква
1,5 чаени чаша захар
200 милилитра високомаслена течна сметана (или прясно мляко)
канела и ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в дълбок съд, сложете щипка сол и прибавете размекнатото масло. Стрийте с длани сместа, за да се получат фини трохи. След това чукнете едното яйце и замесете тесто, което увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за час.
През това време направете плънката. Обелете тиквата и почистете от семената, нарежете я на малки кубчета и задушете до готовност, като налеете вода в съда. Пюрирайте с помощта на блендер.
Извадете тестото от хладилника и разточете, оформяйки кръг с диаметър, подходящ за формата, която ще използвате за печенето. Поставете тестото в съда и подвийте краищата, за да станат по-високи от основата или покрийте с тесто и стените на тавата. Надупчете повърхността на няколко места с помощта на вилица и изпечете във фурната за 15 минути при температура от 190 градуса.
Върнете се към плънката. Към тиквеното пюре прибавете останалите 2 яйца, захарта, сметаната, канела и ванилия на вкус. Разбийте всичко с миксер и разпределете равномерно сместа върху основата от тесто.
Изпечете пая при 180 градуса в продължение на около 50 минути (или докато се зачерви).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
КОЗМЕТИЧЕН КОМПЛЕКТ PUMPKIN PIE NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD + ПОДАРЪК НЕСЕСЕР
НовМАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ капсули * 150 SANCT BERNHARD
ОСТРОВИТ ВЕГЕ ПРОТЕИН БЛЕНД 700 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Канелено масло
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Кекс с извара и ябълки
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Шоколадово-бананов кекс с орехи
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Кафе с канела
Коментари към Тиквен пай с канела