Пръчици ябълков пай с домашен сос карамел
Необходими продукти:
- 1 1/4 чаена чаша ябълков сос
- 1 супена лъжица кафява захар
- 1/4 чаена лъжичка канела
- 2 листа бутер тесто
- 1 яйце, леко разбито
- 2 супени лъжици захар за поръсване
- масло за подмазване
За гарниране:
Начин на приготвяне:
- Смесете в купа ябълковия сос, кафявата захар и канелата. Разбъркайте добре.
- Разгънете 1 лист бутер тесто върху чиста и равна повърхност.
- Отгоре разпределете ябълковия сос, като оставите по 1 свободен сантиметър от всички краища.
- Покрийте с втория лист бутер тесто, намажете с яйце и поръсете със захар.
- Използвайте остър нож, за да нарежете ябълковия пай на ленти и го прехвърлете в подмазана с масло тава.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20-25 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете пръчиците да се охладят за 5 минути, преди да ги прехвърлите върху решетка, докато изстинат напълно.
- Поднесете ябълковия пай, гарниран със сос карамел.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER GINGER TEA ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Диета с ябълки за 7 дни
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Отслабване с мед и канела
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Карамелизирана захар - рецепта
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
Коментари към Пръчици ябълков пай с домашен сос карамел