Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел

Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел

Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм почистени и нарязани ябълки
  • готово тесто за пай
  • 1 чаена чаша захар
  • 1/2 чаена чаша кристална захар за поръсване
  • 1 шушулка ванилия
  • 50 грама смлени орехи
  • 2 супени лъжици течен карамел
  • 2 грама канела на прах
  • 1 чаена лъжичка ванилия
  • 1 жълтък за намазване


Начин на приготвяне:


Сложете ябълките в намаслена тенджера, поръсете със захарта, добавете шушулката ванилия и разбъркайте. Загрейте сместа и задушете за 5 минути.

Охладете плодовете, премахнете шушулката и добавете канелата, карамела, орехите и ванилията. Разбъркайте и оставете настрана. Разточете тестото и изрежете две кори с еднаква на тавичката за пай форма. Първата кора разстелете по съда и притиснете тестото по стените.

пай есенни листа

От втората направете разрези във формата на листенца и ги украсете.

пай есенни листа

Разпределете плодовата плънка в съда, загладете и покрийте равномерно с тестените цветя. Намажете пая с жълтък, поръсете с кристална захар и загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете сладкиша за 25 минути и охладете. Разрежете, поднесете в чинийка и се насладете на финия плодов вкус и аромат.

пай есенни листа

Бон Апети!

 За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: revista.mariaorsini.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЕ-тата в хранитеЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаДиетиБотаника