Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел

Необходими продукти:
- 1 килограм почистени и нарязани ябълки
- готово тесто за пай
- 1 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша кристална захар за поръсване
- 1 шушулка ванилия
- 50 грама смлени орехи
- 2 супени лъжици течен карамел
- 2 грама канела на прах
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Сложете ябълките в намаслена тенджера, поръсете със захарта, добавете шушулката ванилия и разбъркайте. Загрейте сместа и задушете за 5 минути.
Охладете плодовете, премахнете шушулката и добавете канелата, карамела, орехите и ванилията. Разбъркайте и оставете настрана. Разточете тестото и изрежете две кори с еднаква на тавичката за пай форма. Първата кора разстелете по съда и притиснете тестото по стените.
От втората направете разрези във формата на листенца и ги украсете.
Разпределете плодовата плънка в съда, загладете и покрийте равномерно с тестените цветя. Намажете пая с жълтък, поръсете с кристална захар и загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете сладкиша за 25 минути и охладете. Разрежете, поднесете в чинийка и се насладете на финия плодов вкус и аромат.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: revista.mariaorsini.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Зелено ябълково мартини със захарен сироп
- Карамелени филийки с чили
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- E150(a) Карамел обикновен
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Ябълки срещу рак на дебелото черво
Коментари към Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел