Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел
 
    Необходими продукти:
- 1 килограм почистени и нарязани ябълки
- готово тесто за пай
- 1 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша кристална захар за поръсване
- 1 шушулка ванилия
- 50 грама смлени орехи
- 2 супени лъжици течен карамел
- 2 грама канела на прах
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Сложете ябълките в намаслена тенджера, поръсете със захарта, добавете шушулката ванилия и разбъркайте. Загрейте сместа и задушете за 5 минути.
Охладете плодовете, премахнете шушулката и добавете канелата, карамела, орехите и ванилията. Разбъркайте и оставете настрана. Разточете тестото и изрежете две кори с еднаква на тавичката за пай форма. Първата кора разстелете по съда и притиснете тестото по стените.

От втората направете разрези във формата на листенца и ги украсете.

Разпределете плодовата плънка в съда, загладете и покрийте равномерно с тестените цветя. Намажете пая с жълтък, поръсете с кристална захар и загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете сладкиша за 25 минути и охладете. Разрежете, поднесете в чинийка и се насладете на финия плодов вкус и аромат.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: revista.mariaorsini.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Карамелизирана захар - рецепта
- Печени ябълки с масло и канела
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- E150(a) Карамел обикновен
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел