Карамелен пай

Необходими продукти:
- 20 грама брашно
- 20 грама масло
- 1 и 1/2 чаена чаша кафява захар
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 3 разбити жълтъка
- 1 чаена лъжичка ванилова есенция
- 1 изпечена кора за пай
за глазурата:
- 3 белтъка
- 1/4 чаена лъжичка лимонтузу
- 1/2 чаена чаша захар
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото, прибавете брашното и разбъркайте го хомогенност. Добавете захарта, прясното мляко и солта. Изчакайте сместа да заври, добавете жълтъците и ванилията. Сипете полученият крем в кората за пай.
Разбийте белтъците със захарта и лимонтузуто и разпределете сместа с помощта на шприц върху горещата плънка.
Загрейте фурната на 180 градуса, запечете за 20 минути до златист цвят, оставете да изстине и охладете десерта. Поднесете студен и се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: frugalhausfrau.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(b) Каустично-сулфитен карамел
- Карамелизирани парченца ябълки със сусам
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Мини ябълкови пайчета
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- E150(c) Амонячен карамел
Коментари към Карамелен пай