Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка

Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка

от 15 сеп 2017г.
Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

  • 200 грама брашно (възможно е да е необходимо малко повече)
  • 100 грама краве масло със стайна температура
  • 50 грама картофено нишесте
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1 яйце

За плънката:

  • 200 грама шунка
  • 400 грама консервирана царевица
  • 300 грама консервиран грах
  • 250 грама сварени или консервирани гъби

За заливката:

  • 130 грама кашкавал или друг вид твърдо сирене
  • 200 милилитра течна сметана с 20% масленост
  • 4 яйца

 

Начин на приготвяне:

Изсипете брашното в широка купа, добавете солта и разбъркайте.

брашно

След това сложете нарязаното на кубчета масло и стрийте с ръце, за да се получат трохи.

масло

брашно

Чукнете яйцето в тях и направете пясъчно тесто. Ако е необходимо, налейте 1-2 супени лъжици ледена вода. Увийте в найлоново фолио и поставете в хладилника за половин час.

Междувременно направете плънката за пая. Отцедете течността от двете консерви (царевица и грах).

царевица

Гъбите (предварително сварени или използвайте консервирани, чиято марината отцедете) нарежете едро (оставете няколко парченца за украса). Шунката нарежете на малки кубчета, настържете кашкавала едро.

гъби

Застелете дъното и стените на разглобяема форма с диаметър 26 сантиметра с пергамент. Разточете тестото и го сложете в съда, като то трябва да покрива и част от стените му.

тесто

Смесете зърната царевица и грах, добавете към тях шунката и 1/3 от настъргания кашкавал.

кашкавал

Тази комбинация разпределете върху тестото.

грах

Разбийте яйцата, прибавете към тях сметаната и останалия кашкавал.

 яйца

Със заливката покрийте плънката и подредете заделените гъбени парченца по повърхността.

гъби

Изпечете пая в загрята до 175 градуса фурна до готовност. Ориентировъчното време е 45 минути до час.

зеленчуков пай

Поднесете го топъл.

зеленчуков пай

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:
  • Суров шоколадов пай с бадеми Суров шоколадов пай с бадеми
  • Кокосов пай Кокосов пай
  • Домашен ягодов пай без печене Домашен ягодов пай без печене
  • Пай с тиквички и моркови Пай с тиквички и моркови
5.0/5 1 оценка

Коментари към Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка
    www.framar.bg 
    на 26 July 2025 в 14:08
    Коментирайте "Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
  • Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
  • Бутер банички с шунка и кашкавал
  • Банички със сирене
  • Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
  • Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
  • Банички с шунка, кашкавал и маслини
  • Бутерки със спанак, сирене и чесън
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 10 дни, 50 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2130 дни, 22 часа и 21 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 15 дни, 4 часа и 12 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 17 дни, 3 часа и 49 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 22 дни, 2 часа и 9 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 28 дни, 22 часа и 19 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БИФАС ДВУФАЗЕН СПРЕЙ - БАЛСАМ ЗА БОЯДИСАНА КОСА 400 мл

МЕДИЦИНСКИ ПАМУК МЕДИКА 80 г

ФЛОРАНС НЕЙЧЪР МАСАЖЕН ГЕЛ ЗА УМОРЕНИ КРАКА 150 мл

ВЕГАВЕРО ЕКСТРАКТ ОТ БИО КОПРИВА капсули * 120

КАВИЦЕТИН таблетки 10 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВИВЕКС таблетки 500 мг * 7 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:41:53

ДУЛОКСИ капсули 30 мг * 28 ФАРМАКОНС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:40:42

ПАНЦЕФ гранули за перорална суспензия 100 мг / 5 мл 60 мл АЛКАЛОИД

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:39:24

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:38:17

ВИВЕКС таблетки 500 мг * 7 СТАДА

Коментар на: Lubo Tonev от 25 юли 2025г. в 19:23:39
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival