Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка

Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка

Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 200 грама брашно (възможно е да е необходимо малко повече)
  • 100 грама краве масло със стайна температура
  • 50 грама картофено нишесте
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1 яйце

За плънката:

  • 200 грама шунка
  • 400 грама консервирана царевица
  • 300 грама консервиран грах
  • 250 грама сварени или консервирани гъби

За заливката:

  • 130 грама кашкавал или друг вид твърдо сирене
  • 200 милилитра течна сметана с 20% масленост
  • 4 яйца

 

Начин на приготвяне:

Изсипете брашното в широка купа, добавете солта и разбъркайте.

брашно

След това сложете нарязаното на кубчета масло и стрийте с ръце, за да се получат трохи.

масло

брашно

Чукнете яйцето в тях и направете пясъчно тесто. Ако е необходимо, налейте 1-2 супени лъжици ледена вода. Увийте в найлоново фолио и поставете в хладилника за половин час.

Междувременно направете плънката за пая. Отцедете течността от двете консерви (царевица и грах).

царевица

Гъбите (предварително сварени или използвайте консервирани, чиято марината отцедете) нарежете едро (оставете няколко парченца за украса). Шунката нарежете на малки кубчета, настържете кашкавала едро.

гъби

Застелете дъното и стените на разглобяема форма с диаметър 26 сантиметра с пергамент. Разточете тестото и го сложете в съда, като то трябва да покрива и част от стените му.

тесто

Смесете зърната царевица и грах, добавете към тях шунката и 1/3 от настъргания кашкавал.

кашкавал

Тази комбинация разпределете върху тестото.

грах

Разбийте яйцата, прибавете към тях сметаната и останалия кашкавал.

 яйца

Със заливката покрийте плънката и подредете заделените гъбени парченца по повърхността.

гъби

Изпечете пая в загрята до 175 градуса фурна до готовност. Ориентировъчното време е 45 минути до час.

зеленчуков пай

Поднесете го топъл.

зеленчуков пай

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки