Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка

Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка

от 15 сеп 2017г.
Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

  • 200 грама брашно (възможно е да е необходимо малко повече)
  • 100 грама краве масло със стайна температура
  • 50 грама картофено нишесте
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1 яйце

За плънката:

  • 200 грама шунка
  • 400 грама консервирана царевица
  • 300 грама консервиран грах
  • 250 грама сварени или консервирани гъби

За заливката:

  • 130 грама кашкавал или друг вид твърдо сирене
  • 200 милилитра течна сметана с 20% масленост
  • 4 яйца

 

Начин на приготвяне:

Изсипете брашното в широка купа, добавете солта и разбъркайте.

брашно

След това сложете нарязаното на кубчета масло и стрийте с ръце, за да се получат трохи.

масло

брашно

Чукнете яйцето в тях и направете пясъчно тесто. Ако е необходимо, налейте 1-2 супени лъжици ледена вода. Увийте в найлоново фолио и поставете в хладилника за половин час.

Междувременно направете плънката за пая. Отцедете течността от двете консерви (царевица и грах).

царевица

Гъбите (предварително сварени или използвайте консервирани, чиято марината отцедете) нарежете едро (оставете няколко парченца за украса). Шунката нарежете на малки кубчета, настържете кашкавала едро.

гъби

Застелете дъното и стените на разглобяема форма с диаметър 26 сантиметра с пергамент. Разточете тестото и го сложете в съда, като то трябва да покрива и част от стените му.

тесто

Смесете зърната царевица и грах, добавете към тях шунката и 1/3 от настъргания кашкавал.

кашкавал

Тази комбинация разпределете върху тестото.

грах

Разбийте яйцата, прибавете към тях сметаната и останалия кашкавал.

 яйца

Със заливката покрийте плънката и подредете заделените гъбени парченца по повърхността.

гъби

Изпечете пая в загрята до 175 градуса фурна до готовност. Ориентировъчното време е 45 минути до час.

зеленчуков пай

Поднесете го топъл.

зеленчуков пай

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:
  • Постен овчарски пай с гъби Постен овчарски пай с гъби
  • 6 често допускани грешки при приготвяне на тесто за пай 6 често допускани грешки при приготвяне на тесто за пай
  • Фъстъчен пай с шоколад Фъстъчен пай с шоколад
  • Гъбен пай с крема сирене, сметана и кашкавал Гъбен пай с крема сирене, сметана и кашкавал
5.0/5 1 оценка

Коментари към Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка
    www.framar.bg 
    на 15 December 2025 в 06:01
    Коментирайте "Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Бутер банички с шунка и кашкавал
  • Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
  • Банички с шунка, кашкавал и маслини
  • Банички със сирене
  • Рецепти за дърпана баница със сирене
  • Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
  • 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
  • Бутер баница с кайма
  • Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Лечение на тромбоцитопенияЛечение на тромбоцитопения

Лечение на тромбоцитопения

от 12 дек 2025г.Прочети повече
AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменциятаAI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

от 12 дек 2025г.Прочети повече
Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневноСупергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

от 12 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 4 дни, 17 часа и 1 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 44 дни, 18 часа и 58 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НИВЕА ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ МЕД РИПЕЪР 4.8 г

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30% 50 мл АПИОРГАНИК

ЕЛ КОМПРА ТРИБУЛУС капсули * 180

СПИРТ КАМФОРОВ 10% 100 мл. ГАЛЕН ФАРМА

ЛИДИЯ ФАРМА ТИНКТУРА ЖЕНСКА ГРИЖА 100 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:13:47

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:12:18

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:10:32

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: Гинка Николаева от 12 дек 2025г. в 16:51:10

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: Д.А. от 12 дек 2025г. в 16:08:41
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival