Картофен пай с бекон и свежи подправки
Необходими продукти:
- 300 грама маслено тесто
- 1 килограм картофи
- 200 грама настърган кашкавал
- 100 грама натрошено сирене
- 1 стрък пресен лук
- 200 грама бекон, нарязан фино
- няколко стръкчета пресен магданоз
- 2-3 листенца пресен риган
- 4 яйца
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разточете тестото и го разположете върху форма за пай, така че да приеме формата й и отстранете излишните части.
Сварете картофите, обелете ги, прибавете сиренето, нарязаните лук и магданоз, подправете със сол, черен пипер и направете на пюре. Разпределете го във формата и разбийте яйцата.
Залейте пая и покрийте с бекона, подреден по ваш избор или така, както е показано на снимката.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. След готовност охладете и поръсете с нарязан пресен риган. Разрежете, поднесете и на вкуса се насладете.
Бон Апети!
Източник: www.bowlofdelicious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г 6173
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Картофен пай с бекон и свежи подправки