Овчарски пай
Необходими продукти:
- 650 грама агнешка или телешка кайма
- 4 супени лъжици доматен сос
- 300 грама замразен грах
- 2 глави лук
- 1 морков
- 2 дафинови листа
- соев сос на вкус
- 500 милилитра бульон
- 40 грама масло
- сол и черен пипер на вкус
за заливката:
- 1 кг картофи
- 200 милилитра готварска сметана
- 2 жълтъка
- черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете и сгорещете маслото, запържете нарязаните ситно лук и морков. Добавете каймата, разбъркайте, подправете със сол и черен пипер. Сипете доматеното пюре, граха, бульона, соевия сос и дафиновите листа.
Оставете да къкри на слаб огън, докато течността се редуцира. През това време сварете, обелете и направете картофите на гладко пюре. За целта добавете сметаната, жълтъците и разбийте до хомогенност.
Покрийте с картофената смес дъното на тава, изсипете плънката с каймата и завършете отново с пюре. Поръсете с черен пипер, сол и запечете във фурната до златиста коричка. Сервирайте ястието топло, украсено с пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: ricette.giallozafferano.it
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г 6173
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Овчарски пай