Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Постен овчарски пай с гъби

Постен овчарски пай с гъби

Постен овчарски пай с гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама картофи
  • 1 шепа магданоз, нарязан на ситно
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 630 грама гъби, нарязани на тънко
  • 2 пресовани скилидки чесън
  • 1/4 чаена лъжица натрошена люта чушка
  • 250 грама сварена леща (може от консерва)
  • 400 грама нарязани домати
  • 2 супени лъжици доматено пюре

Начин на приготвяне:

Сварете картофите в солена вода за 12-15 минути, докато омекнат. Прецедете ги и ги върнете в същата тава (ако ги варите цели, обелете и нарежете). Подправете със сол и черен пипер и ги намачкайте с вилица. Добавете половината количество от магданоза.

Загрейте 2 лъжици зехтин в тиган и изпържете лука, докато стане прозрачен, около 2-3 минути. Добавете гъбите и продължете готвенето за още 8 минути, за да омекнат. Разбърквайте от време на време.

Сложете чесъна, лютивата чушка, лещата, нарязаните домати и пюрето, долейте 250 милилитра вода. Задушавайте под капак за 8-10 минути, докато сосът се сгъсти. Прибавете останалия магданоз и подправете.

Прехвърлете сместа в тавичка, а отгоре покрийте с намачканите картофи. Полейте със зехтин и печете само на горен реотан за около 10 минути, докато хване коричка (ако не се стремите към постен вариант, може да поръсите с кашкавал и да запечете).

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиДиетиЛюбопитноНовиниСъставкиЗдравни съветиПсихологияБотаникаЛайфстайлПроизводителиАлт. медицинаКлинични пътекиИсторияЛечения