Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пай с гъби и кестени

Пай с гъби и кестени

от 05 сеп 2018г., обновено на 07 сеп 2018г.
Пай с гъби и кестени - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

за тестото:

  • 350 грама брашно
  • 200 грама студено масло
  • щипка сол
  • 1 жълтък
  • студена вода

за пълнежа:

  • 50 грама масло
  • 2 стръка праз
  • 350 грама гъби печурки
  • 2 скилидки чесън, нарязани
  • 1 стрък мащерка (използвайте само листенцата)
  • 15 грама сухи гъби, накиснати в 150 милилитра гореща вода (по желание)
  • 50 грама брашно
  • 1 чаена лъжица горчица
  • 100 милилитра вино марсала
  • 200-300 милилитра зеленчуков или пилешки бульон (количеството зависи от това, дали използвате сушени гъби или не)
  • 200 грама сварени кестени (или вакуумирани)

Начин на приготвяне:

Смесете брашното със студеното масло и щипка сол в купа. Ако имате кухненски робот, направете няколко пулсации, за да заприлича сместа на трохи, или ги разтрийте с пръсти, за да получите желания ефект. Добавете всички останали продукти, като запазите малка част от яйчния белтък, а водата добавяйте на части, докато се получи добре оформена топка. Увийте във фолио и приберете тестото в хладилник.

Запазете останалия ви жълтък за намазване по-късно.

За пълнежа разтопете маслото в голяма тенджера на ниска температура. Добавете праза (предварително нарязан) и сложете капака. Нека се пържи 5 минути.

Увеличете степента на котлона и добавете гъбите. След около 4-5 минути прибавете скилидките чесън и мащерката. Ако използвате сушени гъби, сега е моментът да ги изцедите (като запазите течността) и ги добавите към останалите продукти.

Сложете брашното и разбъркайте, докато забележите, че е полепнало по зеленчуците.

Разбъркайте горчицата при зеленчуците и добавете виното марсала. Постепенно добавете течността от сушените гъби и бульона, като бъркате непрекъснато. Оставете сместа да заври, след което, при непрестанно бъркане, гответе, докато се сгъсти. Добавете кестените и свалете от котлона. Оставете да се охлади.

Когато сместа е изстинала, загрейте фурна на 190 градуса.

Разделете тестото на две части, едната по-голяма от другата. Голямата част разточете и използвайте за покриване на дъното и стените на подходяща тавичка. Отгоре сипете студения пълнеж.

Разточете и останалото тесто и с него покрийте пълнежа. Намажете краищата с жълтъка и увийте двата края на тестото заедно - това, с което сте сложили на дъното на тавата, като се уверите, че е пълнежът е плътно затворен.

Печете около 45-50 минути, до златиста коричка.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com

Още по темата:
  • Постен овчарски пай с гъби Постен овчарски пай с гъби
  • Домашен ягодов пай без печене Домашен ягодов пай без печене
  • Пай от качамак с лапад, праз и спанак Пай от качамак с лапад, праз и спанак
  • Рибен пай с хрупкава коричка Рибен пай с хрупкава коричка
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв.

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Пай с гъби и кестени

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пай с гъби и кестени
    www.framar.bg 
    на 19 May 2025 в 17:25
    Коментирайте "Пай с гъби и кестени"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Сапунка
  • Гъби портобело
  • Зърнеста копринка
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Ливаден пачи крак
  • Колко време да варим различните видове гъби?
  • Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Полска печурка, Червенушка
  • Пълнени тиквички с гъби и лук
  • Домашен ягодов пай без печене
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2063 дни, 1 час и 39 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2176 дни, 5 часа и 49 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 3 дни, 5 часа и 30 мин.

Какво представлява прозяването

преди 7 дни, 20 часа и 30 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 7 дни, 20 часа и 41 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 7 дни, 20 часа и 48 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЗЕИН ФАРМА ХОНДРОИТИН капсули * 90

БИОГАЙА ПРОТЕКТИС капсули * 30

БИОГАЙА ПРОТЕКТИС С ВИТАМИН D3 капки 5 мл

СКОТИШ ФАЙН ДУШ ГЕЛ ДИВ ХЕДЪР 200 мл

БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ДЕТОКС И ОТСЛАБВАНЕ УЛТРА ЧАЙ 100 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

КАЛЦИЙ + ВИТАМИН D + ВИТАМИН К таблетки * 30 АРО ЛАЙФ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 16:48:01

Литий

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 15:48:53

БУЛЗИН перорален разтвор 0.33 мг / мл 150 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 15:31:03

ВОЛТАРЕН РЕТАРД таблетки с удължено освобождаване 100 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 15:24:35

БЕТАСЕРК таблетки 16 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 15:23:17
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival