Гъбен пай с крема сирене, сметана и кашкавал
Необходими продукти:
- 300 грама маслено тесто
- 300 грама пресни гъби по избор
- 1 глава лук
- 30 грама краве масло
- пресни листенца рукола
- 150 милилитра сметана за готвене
- 150 грама настърган кашкавал
- 225 грама крема сирене
- сол, черен пипер
- 1 стрък прясна мащерка
- няколко стръка копър
- 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Пригответе форма за пай, намаслете я и разстелете тестото. Отстранете излишните краища и оставете настрана. В тиган сгорещете маслото и запържете лука и гъбите.
Прибавете сметаната, крема сиренето и подправете със сол, черен пипер, мащерка, копър и чесън. Разбъркайте и охладете сместа.
Разпределете я в тестото и поръсете с настъргания кашкавал. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете пая за 30-35 минути. Охладете, разрежете и поднесете, гарниран с листенца прясна рукола.
Добър апетит!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
Коментари към Гъбен пай с крема сирене, сметана и кашкавал