Гъбен пай с крема сирене, сметана и кашкавал

Необходими продукти:
- 300 грама маслено тесто
- 300 грама пресни гъби по избор
- 1 глава лук
- 30 грама краве масло
- пресни листенца рукола
- 150 милилитра сметана за готвене
- 150 грама настърган кашкавал
- 225 грама крема сирене
- сол, черен пипер
- 1 стрък прясна мащерка
- няколко стръка копър
- 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Пригответе форма за пай, намаслете я и разстелете тестото. Отстранете излишните краища и оставете настрана. В тиган сгорещете маслото и запържете лука и гъбите.
Прибавете сметаната, крема сиренето и подправете със сол, черен пипер, мащерка, копър и чесън. Разбъркайте и охладете сместа.
Разпределете я в тестото и поръсете с настъргания кашкавал. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете пая за 30-35 минути. Охладете, разрежете и поднесете, гарниран с листенца прясна рукола.
Добър апетит!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Гъби портобело
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Свинско с гъби в сметана
- Ливадна виолетка
- Сапунка
- Свинско със сметана и диви гъби
- Гъби с лук в доматен сос
- Пълнени калмари с гъби и ориз на фурна
- Гювечета от картофи с гъби и лук
- Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
Коментари към Гъбен пай с крема сирене, сметана и кашкавал