Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Мини пай с пълнеж от ябълка и дулсе де лече

Мини пай с пълнеж от ябълка и дулсе де лече

Мини пай с пълнеж от ябълка и дулсе де лече - изображение

Необходими продукти:

  • 2 1/3 чаена чаша брашно
  • 1 чаена лъжица микс подправки за тиква
  • 2 супени лъжици пудра захар
  • 200 грама студено масло, нарязано
  • 600 грама ябълки, обелени и нарязани на кубчета
  • 1/2 чаена чаша дулсе де лече
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици захар

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с подправката и пудрата захар. Добавете 150 грама масло и в кухненски робот смелете, за да се получат трохи. Може да направите процедурата и на ръка, но целта е да запазите маслото максимално студено. Добавете 2-3 супени лъжици студена вода и отново блендирайте, докато започне тестото да образува топка. Увийте във фолио и приберете в хладилник за 30 минути.

Междувременно в касерола разтопете останалото масло и добавете 3 лъжици вода. Сложете ябълките и на средна температура гответе за 15-20 минути, докато омекнат. Изчакайте да се охладят и смесете с дулсе де лече.

Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете тавичка с 6 гнезда за мъфини или покрийте с хартийки.

Разточете тестото върху набрашнен плот и отрежете шест кръга с диаметър 12 сантиметра. Омесете тестото отново и отрежете шест 6 сантиметрови в диаметър кръга. Поставете по-големите кръгове в чашките за мъфини и притеснете да се оформи купичка.

Напълнете с ябълковия пълнеж. Намазнете с 1 разбито яйце и покрийте с по-малките кръгчета, като притиснете краищата. Използвайте остатъците от тестото, за да направите декорация по желание, след което отново намазнете с яйцето. Поръсете със захар и печете за 20-30 минути, до златисто.

Изчакайте кексчетата да се охладят 10 минути, преди да ги извадите от формите. При сервиране поръсете с пудра захар.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЛайфстайлЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноДиетиБотаника