Мини пай с пълнеж от ябълка и дулсе де лече
Необходими продукти:
- 2 1/3 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжица микс подправки за тиква
- 2 супени лъжици пудра захар
- 200 грама студено масло, нарязано
- 600 грама ябълки, обелени и нарязани на кубчета
- 1/2 чаена чаша дулсе де лече
- 1 яйце
- 2 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното с подправката и пудрата захар. Добавете 150 грама масло и в кухненски робот смелете, за да се получат трохи. Може да направите процедурата и на ръка, но целта е да запазите маслото максимално студено. Добавете 2-3 супени лъжици студена вода и отново блендирайте, докато започне тестото да образува топка. Увийте във фолио и приберете в хладилник за 30 минути.
Междувременно в касерола разтопете останалото масло и добавете 3 лъжици вода. Сложете ябълките и на средна температура гответе за 15-20 минути, докато омекнат. Изчакайте да се охладят и смесете с дулсе де лече.
Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете тавичка с 6 гнезда за мъфини или покрийте с хартийки.
Разточете тестото върху набрашнен плот и отрежете шест кръга с диаметър 12 сантиметра. Омесете тестото отново и отрежете шест 6 сантиметрови в диаметър кръга. Поставете по-големите кръгове в чашките за мъфини и притеснете да се оформи купичка.
Напълнете с ябълковия пълнеж. Намазнете с 1 разбито яйце и покрийте с по-малките кръгчета, като притиснете краищата. Използвайте остатъците от тестото, за да направите декорация по желание, след което отново намазнете с яйцето. Поръсете със захар и печете за 20-30 минути, до златисто.
Изчакайте кексчетата да се охладят 10 минути, преди да ги извадите от формите. При сервиране поръсете с пудра захар.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЯБЪЛКОВИ ФИБРИ 200 г
КУНДАЛ HONEY & MACADAMIA БАЛСАМ ЗА КОСА С АРОМАТ НА ВАНИЛИЯ 500 мл
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ LEGEND BLACK 200 мл
СЛАДКИ СЪНИЩА ДИРЕКТ саше * 30 ФОРТЕКС
ПРОМОТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
- Печени ябълки с мед и орехи
- Пай с тиквички и моркови
- Смути от коприва със зелена ябълка и ананас
- Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел
- Печени ябълки с грозде, овесени ядки и орехи
Коментари към Мини пай с пълнеж от ябълка и дулсе де лече