Домашен сос карамел
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша захар
- 6 супени лъжици масло, безсолно и омекотено
- 1/2 чаена чаша сметана за разбиване
- 1 чаена лъжичка морска сол /за солен карамел по желание/
Начин на приготвяне:
- В дълбока тенджера загрейте захарта на средно силен огън.
- Разбъркайте, когато започне да се топи до получаването на светло кехлибарен цвят.
- Внимателно добавете маслото и отново разбъркайте.
- Отстранете тенджерата от котлона и бавно добавете сметаната. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес. Ако карамелът се пресече, върнете тенджерата на котлона и леко затоплете соса, докато стане гладък.
- Добавете солта, ако желаете да направите солен карамел.
- Оставете сосът да се охлади до стайна температура и го прехвърлете в огнеупорен съд. Съхранявайте в хладилник, ако няма да го използвате веднага.
- Затоплете карамеления сос, преди да го поднесете към любимите си сладки изкушения.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелизирани орехи с канела
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Карамелизирани дюли с лимонов сок
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
Коментари към Домашен сос карамел