Ябълков сос с канела

Необходими продукти:
- 16 ябълки
- 3 чаени чаши вода
- 1 чаена чаша захар
- 2 чаени лъжички канела
Начин на приготвяне:
- Измийте, обелете и почистете ябълките.
- Нарежете на едро и ги прехвърлете в голяма тенджера.
- Добавете водата, захарта и канелата, разбъркайте и поставете капака.
- Загрейте тенджерата на средно силен огън.
- След като сместа заври, намалете силата на котлона и оставете ябълковия сос да къкри около 15-20 минути.
- Когато ябълките омекнат, отстранете тенджерата от котлона и пюрирайте до желаната консистенция.
- Разпределете соса в чисти стъклени буркани, затворете плътно и обърнете с капачките надолу, докато изстине напълно.
- След отваряне, съхранявайте в хладилник.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Алтернативно лечение на диабет
- 3-дневна диета, с която ще прочистите тялото си от захарта
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Ябълков сос с канела