Ябълки в захарен сироп с канела
Необходими продукти:
6 - 7 големи ябълки
За сиропа:
1 литър вода
250 грама захар
100 милилитра оцет
5 - 6 зърна бахар
1 чаена лъжица канела
семена горчица, карамфил - по желание
Начин на приготвяне:
Измийте ябълките, разрежете ги на парчета, почистете от сърцевината със семената. Бланширайте във вряща вода за 2 минути, след което извадете плодовете, в същата течност прибавете захарта, подправките, оцета и нека заври.
Ябълките разпределете в буркани, залейте с врящия сироп, поставете капаци върху съдовете, но не затваряйте. Пастьоризирайте за 10 - 15 минути, след това затворете с капаците, обърнете бурканите с дъното нагоре, увийте в одеяло и оставете така, докато се охладят.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТЕН СКРАБ 330 г
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ сироп 100 мл
ИКАРОВ СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ 200 г
ЛОЛИ ХЕРБАЛ БЛИЗАЛКИ ПРИ КАШЛИЦА С ВКУС НА ЯБЪЛКА * 4
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ДИАБЕТ * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Диета без захар - какво означава, какви са ползите и вредите от нея
- Отслабване с мед и канела
- Видове захар и тяхното приложение
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Диета с ябълки за 7 дни
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Карамелизирана захар - рецепта
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
Коментари към Ябълки в захарен сироп с канела