Ябълки в захарен сироп с канела
Необходими продукти:
6 - 7 големи ябълки
За сиропа:
1 литър вода
250 грама захар
100 милилитра оцет
5 - 6 зърна бахар
1 чаена лъжица канела
семена горчица, карамфил - по желание
Начин на приготвяне:
Измийте ябълките, разрежете ги на парчета, почистете от сърцевината със семената. Бланширайте във вряща вода за 2 минути, след което извадете плодовете, в същата течност прибавете захарта, подправките, оцета и нека заври.
Ябълките разпределете в буркани, залейте с врящия сироп, поставете капаци върху съдовете, но не затваряйте. Пастьоризирайте за 10 - 15 минути, след това затворете с капаците, обърнете бурканите с дъното нагоре, увийте в одеяло и оставете така, докато се охладят.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИТАМИНИ ЗА КОСА ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 60 IVYBEARS
НовЛОВ ПАУЪР ЗА МЪЖЕ ДОЗИ 10 г * 3
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТЕН СКРАБ 330 г
РОДОПСКИ ЧАЙ ФИЛТЪР * 20 БИОПРОГРАМА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Дюля
- Колко грама захар да ядем на ден
- Млечно смути със замразени плодове
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Ограниченият прием на захар в ранното детство намалява риска от хронични заболявания
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Отслабване с мед и канела
- Берберин - новата алтернатива при диабет
Коментари към Ябълки в захарен сироп с канела