Ябълков крамбъл с овесени ядки и канела
Необходими продукти:
2 големи ябълки
4 супени лъжици кафява захар
2 1/2 супени лъжици масло
3/4 супена лъжица смляна канела
2 супени лъжици овесени ядки
1 чаена лъжица пшенично брашно
1/4 чаена лъжица сол
ванилов сладолед за поднасяне
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
В подходяща купа смесете 2 супени лъжици от захарта с част от канелата и маслото. Разбъркайте старателно.
Първо обелете ябълките и ги почистете от сърцевината със семената.
Разрежете всеки плод на две части и върху тях направете надлъжни разрези.
Подредете ябълките в тава и ги намажете със сладката смес, която направихте по-рано.
Покрийте съда с фолио и изпечете плодовете в загрятата фурна за 20 минути. След това махнете покритието и оставете да се приготвят още 10 минути.
В отделна купа смесете останалите захар, канела и масло. Прибавете овесените ядки, брашното и солта. Разбъркайте всичко старателно.
Разделете разрезите по повърхността на ябълките, за да оформите "джобове", които напълнете с получената комбинация.
Върнете плодовете във фурната за още 10 минути, за да се запекат. Ще се появи невероятен аромат.
Поднесете десерта с ванилов сладолед.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ СЛАДОЛЕД 500 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ С ОВЕС 190 г
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
НовГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Необходимо ли е да се накисват овесените ядки?
- Отслабване с мед и канела
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Ябълков крамбъл с овесени ядки и канела