Печени понички с ябълки и канела
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/8 чаена лъжичка сода за хляб
- 2 чаени лъжички канела
- 1 супена лъжица разтопено масло
- 1 яйце
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 2 супени лъжици мътеница
- 1/4 чаена чаша ябълков сос
- 1/2 ябълка, обелена и настъргана
- масло за подмазване
За поръсване:
- 1/4 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса.
- В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта, содата и канелата. Разбъркайте.
- В друга купа смесете разтопеното масло, яйцето, захарта, мътеницата, ябълковия сос и настърганата ябълка.
- Добавете сместа към сухите съставки и леко разбъркайте с дървена лъжица, без да прекалявате.
- Подмажете формата за понички и разпределете сместа.
- Печете около 10-15 минути до златисто кафяв цвят. Проверете готовността с клечка за зъби.
- Оставете поничките да се охладят в продължение на 5 минути, преди да ги извадите от формата.
- Докато се охлаждат, смесете захарта и канелата в плитка купичка и разбъркайте.
- Поръсете поничките с канелената смес и ги поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ УРЕД ЗА МИНИ ПОНИЧКИ PETRA
БИСПОЛ СВЕЩ В ЧАША С АРОМАТ НА ЯБЪЛКА И КАНЕЛА sn71s-20
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
КУБА ROYAL ДЕО СПРЕЙ ЗА МЪЖЕ 200 мл
НовВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 120
БОЛСИУС TRUE SCENTS АРОМАТЕН ВОСЪК ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 6
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Диета с ябълки за 7 дни
- Отслабване с мед и канела
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Канелено дърво, Канела
- Енергизиращо смути за изгаряне на мазнините в областта на корема
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Ябълка
Коментари към Печени понички с ябълки и канела