Печени понички с ябълки и канела

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/8 чаена лъжичка сода за хляб
- 2 чаени лъжички канела
- 1 супена лъжица разтопено масло
- 1 яйце
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 2 супени лъжици мътеница
- 1/4 чаена чаша ябълков сос
- 1/2 ябълка, обелена и настъргана
- масло за подмазване
За поръсване:
- 1/4 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса.
- В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта, содата и канелата. Разбъркайте.
- В друга купа смесете разтопеното масло, яйцето, захарта, мътеницата, ябълковия сос и настърганата ябълка.
- Добавете сместа към сухите съставки и леко разбъркайте с дървена лъжица, без да прекалявате.
- Подмажете формата за понички и разпределете сместа.
- Печете около 10-15 минути до златисто кафяв цвят. Проверете готовността с клечка за зъби.
- Оставете поничките да се охладят в продължение на 5 минути, преди да ги извадите от формата.
- Докато се охлаждат, смесете захарта и канелата в плитка купичка и разбъркайте.
- Поръсете поничките с канелената смес и ги поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛЕДЕН ЧАЙ филтър * 20
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 120
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БИОПРОГРАМА
БОТАЛАЙФ ПАСТА ОТ ЧЕРЕН КИМИОН ЗА ДЕЦА 195 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Канелено масло
- Постни ябълкови мъфини с овесени ядки и канела
- Ароматна печена царевица
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Топ 5 на причините да ядете ябълка всеки ден
- Диета с ябълки за 7 дни
- Зелено ябълково мартини със захарен сироп
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
Коментари към Печени понички с ябълки и канела