Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Гулаб Джамун

Гулаб Джамун

от 26 апр 2013г.
Гулаб Джамун - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

2,4 л вода

2 кг захар

1 с. л. розова вода или няколко капки розова есенция

375 гр сухо мляко

100 гр пшенично брашно

2 ч. л. сода

1 ч. л. смлян кардамон

50 мл разтопено масло

250 мл пълномаслено прясно мляко

чисто топено масло за пържене

Начина на приготвяне:

Смесете в купа сухото мляко, брашното, содата и кардамона. Затоплете прясното мляко на слаб огън. Сместа от сухите съставки стрийте заедно с маслото, прибавете топлото мляко и направете тесто. Месете, докато не се получи плътно и еластично. Оформете от него 20-25 топчета с диаметър 2,5 см. (търкаляйте тестото между дланите си, без участието на пръстите, докато се получат абсолютно гладки топчета без напуквания). Ако тестото изсъхне, добавете още малко мляко и размесете.

Нагорещете маслото за пържене в чугунен съд на слаб огън. Температурата трябва да бъде много ниска. Сложете топчетата в мазнината, те ще потънат за 1-2 минути. За да не се залепят на дъното на съда и да не прегорят, обръщайте ги с помощта на решетъчна лъжица. Когато млечните топчета започнат да се издигат на повърхността, натискайте ги с лъжицата за около 30 секунди надолу, за да се изпържат равномерно. Топчетата пържете около 25 минути, докато не покафенеят. На края може да засилите огъня, за да набъбнат бързо. Обемът им при пържене се увеличава около два пъти.

Направете сироп като сложите водата да кипне заедно със захарта. Оставете да се вари 3 минути, бъркайки, за да се разтвори захарта. След това прибавете розовата вода, бъркайки отново и свалете от котлона.

Проверете готовността на топчетата, натискайки едно от тях с пръст. Ако след като махнете пръста си, вдлъбнатината изчезне веднага, значи са готови. Друг начин да разберете дали са готови е да потопите едно топче в сиропа и ако то не се разпадне за 3 минути, значи е готово.

Извадете сладките и ги сложете в гевгир, за да се отцеди излишната мазнина и ги потопете в сиропа. Когато се напоят, те ще омекнат и ще увеличат размера си още. Времето на накисване е от 30 минути до 2 дни.

Десертът се поднася леко топъл или на стайна температура.

Да ви е сладко!

Още по темата:
  • Лесен кекс с кафе Лесен кекс с кафе
  • Обърнат бананов сладкиш с шоколадови стърготини Обърнат бананов сладкиш с шоколадови стърготини
  • Портокалов сладкиш с мед, кафе и канела Портокалов сладкиш с мед, кафе и канела
  • Мраморен кекс с шоколадови пръчици Мраморен кекс с шоколадови пръчици
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
14.10лв.

ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ

БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
12.80лв.

БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС

ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ -  КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
19.95лв.

ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
17.00лв.

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл

ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
42.80лв.

ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г

ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
8.10лв.

ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6

Коментари към Гулаб Джамун

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Гулаб Джамун
    www.framar.bg 
    на 19 May 2025 в 12:59
    Коментирайте "Гулаб Джамун"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Баклави и сиропирани сладкиши
  • Тутманик
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
  • Лесен кокосов сладкиш
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
  • Мокър шоколадов сладкиш без яйца
  • Маслен крем за торти и сладкиши
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2062 дни, 21 часа и 12 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2176 дни, 1 час и 23 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 3 дни, 1 час и 3 мин.

Какво представлява прозяването

преди 7 дни, 16 часа и 3 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 7 дни, 16 часа и 15 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 7 дни, 16 часа и 22 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

МОКРИ КЪРПИ ПАПИЛИОН ЯГОДА * 64

ХУЛИГАН - ПЕНЕЛЪПИ ДЪГЛАС - СИЕЛА

МУЛТИКОЛАГЕН V капсули * 30 ВИТАГОЛД

СЕМЕЙНОПРАВНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ РОДИТЕЛИ - МАРИЯ П. ПЕТРОВА - СИЕЛА

ОСТРОВИТ ГЛУТАМИН прах 500 г ОВКУСЕН

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МИЛУРИТ таблетки 100 мг * 30 ЕГИС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 12:57:20

ДЕФЕНДИЛ ИМУНОГЛЮКАН P4H ФОРТЕ сироп 100 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 12:54:43

ПОЛИЖИНАКС вагинални глобули * 6

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 12:53:26

БИСТРОНГ ИНТИМЕН ГЕЛ 250 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 12:51:20

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 12:50:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival