Шоколадови сладки с пълнеж от кокос и извара
Необходими продукти:
70 грама масло
40 грама захар + 2 супени лъжици за плънката
1 чаена лъжица бакпулвер
250 грама брашно + 1 супена лъжица за плънката
2-3 супени лъжици кокосови стърготини
100 грама заквасена сметана
2 яйца (1 за тестото и 1 за плънката)
1,5 чаени лъжици какао
200 грама извара
Начин на приготвяне:
Смесете размекнатото масло със заквасената сметана, едното яйце и 40 грама захар. Постепенно прибавете пресятото с какаото и бакпулвера брашно. Замесете меко тесто, увийте го в найлоново фолио и приберете в хладилника за половин час.
През това време направете плънката. Към изварата прибавете 2 супени лъжици захар и второто яйце. След това сложете 1 лъжица брашно, разбъркайте и изсипете кокосовите стърготини. Отново разбъркайте.
Извадете тестото от хладилника, разточете пласт с дебелина около 1/2 сантиметър и изрежете кръгчета от него с помощта на подходяща чаша или друга кръгла форма.
Сложете от плънката върху половината на всяка основа и затворете с другата част.
Подредете сладките в тава, чието дъно сте покрили с пергамент. Изпечете ги във фурната при температура от 190 градуса за около 20-25 минути.
Добър апетит!
Снимки: deti.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Кокосови сладки от три продукта
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
Коментари към Шоколадови сладки с пълнеж от кокос и извара