Мраморен сладкиш с плодове, извара и шоколад
Необходими продукти:
280 грама брашно
4 яйца (2 за тестото и 2 за плънката)
180 грама масло
80 грама захар
400 грама подсладено кондензирано мляко
200 грама извара с масленост до 9%
100 милилитра лимонов сок (или друг цитрусов по ваш избор - може от портокал или от лайм, също от грейпфрут)
150 грама консервирани плодове
3 супени лъжици нишесте
60 грама черен шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете в подходящ съд брашното, яйцата, маслото и захарта. Разбийте с миксер до еднородност (на не много високи обороти).
Полученото тесто оформете като топка, увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за 15-20 минути. Когато извадите, разпределете в подходяща тава, чието дъно сте подмазали с олио. Слоят не трябва да бъде дебел, също повдигнете леко краищата, за да покрият и част от стените на съда.
Направете плънката като смесите кондензираното мляко с изварата и яйцата, прибавете нишестето, лимоновия сок и плодовете.
Разтопете шоколада в малка купа и към него прибавете около 1/3 от бялата плънка.
Върху основата в тавата слагайте хаотично с помощта на лъжица от двете смеси (бялата с плодовете и шоколадовата). Може да смесите по малко от плънките и ще получите среден нюанс, който да включите в "рисуването".
Изпечете сладкиша във фурната при температура от 170 градуса за около 40 минути. Когато се охлади, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Алкална диета
- Салак
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Кактус
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Млечно смути със замразени плодове
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
Коментари към Мраморен сладкиш с плодове, извара и шоколад