Пирожки с извара и плодове

Необходими продукти:
400 гр извара (по-добре с масленост около 4%)
2 яйца
1,4 ч. л. сода
260 гр пшенично брашно
2 ябълки (около 250 гр)
1 банан (около 120 гр)
130 гр захар
мляко или сметана за намазване на пирожките
хартия за печене
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките и банана. Отстранете от ябълките сърцевината със семките и ги нарежете на малки кубчета. Банана също нарежете така.
Преминете към направата на тестото. Намачкайте изварата добре с вилица, прибавете яйцата, содата и 4 с. л. захар. Разбъркайте всичко добре с лъжица, докато се образуват мехурчета. Добавете първо 1 ч. ч. от брашното и бъркайте с лъжица. След това постепенно сложете и останалото количество и замесете тестото с ръце. То трябва да се получи еластично (ще се залепя леко по ръцете). Оформете го като руло и поръсете с малко брашно. Нарежете на 16 парчета (може и на по-малко).
Върнете се към плодовете. Поръсете нарязаните ябълки с 4 с. л. захар. Разбъркайте добре.
Идва ред на самото приготвяне на пирожките. Придайте на всяко парче от тестото овална форма, сплескайте и поръсете с малко брашно. Слоя не трябва да бъде много тънък, защото може да се скъса при печенето.
Разпределете равномерно количество от ябълките в средата на всяка част от тестото, сложете отгоре от бананите
и затворете пирожките, притискайки краищата с пръсти, за да залепнат един за друг.
След това сплескайте с ръце (като кюфте).
Застелете тава с хартия за печене и загрейте фурната до 190 - 200 градуса.
Налейте млякото или сметаната в малка купа, намажете пирожките и ги подредете в тавата. Оставете известно разстояние между тях. Печете ги в продължение на около 25-30 минути до получаването на красива коричка.
Да ви е сладко!
Коментари към Пирожки с извара и плодове