Тарт с извара, сметана и портокалови корички
Необходими продукти
За блата:
- несладко готово тесто
За плънката:
- 500 грама извара
- 4 яйца
- 100 грама захар
- 1 супена лъжица нишесте
- 100 грама заквасена или течна сметана (която и да изберете, маслеността да бъде 20%)
- щипка ванилия
За поръсване:
- 4 супени лъжици суха наситнена портокалова кора
Начин на приготвяне:
Сложете тестото в найлонов пакет и приберете за 1 час в хладилника. Включете фурната да загрява на 180 градуса.
Когато тестото се охлади, разточете го и разпределете по дъното и стените на подходяща кръгла тавичка. Надупчете с вилица повърхността и сложете във фурната за 10 минути.
Разбийте яйцата със 100 грама захар, добавете нишестето, разбъркайте, тогава сложете сметаната с щипка ванилия и изварата. Отново разбъркайте. Ако изварата е на бучки, преди това я прокарайте през сито или смелете заедно със сметаната, консистенцията на крема трябва да е кремообразна.
Изсипете сместа върху тестото, а отгоре поръсете с портокаловите корички.
Намалете температурата на фурната на 160 градуса и изпечете тарта за 35-40 минути. Готовата плънка е мека въздушна и нежна, но не се разтича.
Десертът се сервира охладен.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: life-good.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Ползи от консумацията на извара
Коментари към Тарт с извара, сметана и портокалови корички