Тарт с извара, сметана и портокалови корички

Необходими продукти
За блата:
- несладко готово тесто
За плънката:
- 500 грама извара
- 4 яйца
- 100 грама захар
- 1 супена лъжица нишесте
- 100 грама заквасена или течна сметана (която и да изберете, маслеността да бъде 20%)
- щипка ванилия
За поръсване:
- 4 супени лъжици суха наситнена портокалова кора
Начин на приготвяне:
Сложете тестото в найлонов пакет и приберете за 1 час в хладилника. Включете фурната да загрява на 180 градуса.
Когато тестото се охлади, разточете го и разпределете по дъното и стените на подходяща кръгла тавичка. Надупчете с вилица повърхността и сложете във фурната за 10 минути.
Разбийте яйцата със 100 грама захар, добавете нишестето, разбъркайте, тогава сложете сметаната с щипка ванилия и изварата. Отново разбъркайте. Ако изварата е на бучки, преди това я прокарайте през сито или смелете заедно със сметаната, консистенцията на крема трябва да е кремообразна.
Изсипете сместа върху тестото, а отгоре поръсете с портокаловите корички.
Намалете температурата на фурната на 160 градуса и изпечете тарта за 35-40 минути. Готовата плънка е мека въздушна и нежна, но не се разтича.
Десертът се сервира охладен.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: life-good.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
- Шоколадов кекс с крем от извара и глазура
- Царевичен сладкиш с ягоди и мента
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Шоколадов сладкиш с кокос и портокалов сироп
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Оризово-шоколадов десерт с извара, мед и стафиди
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
Коментари към Тарт с извара, сметана и портокалови корички