Лесен кекс с кафе
Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно
3/4 чаена чаша захар
1 чаена лъжица набухвател
1/4 чаена лъжица сол
2 яйца
125 грама масло
1 чаена лъжица ванилова захар
2 супени лъжици нес кафе
1/3 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в подходящ съд и поставете на котлона да заври. Добавете към него кафето, нека се разтвори и оставете да се охлади.
Смесете брашното с набухвателя, захарта и солта. Постепенно към тях налейте млякото с кафето и разбъркайте старателно.
Разбийте яйцата, добавете ги, след това сложете ваниловата захар и размекнатото масло. Смесете всичко хубаво, трябва да получите еднородна консистенция.
Готовото тесто изсипете във форма, чието дъно предварително сте намазали с олио и посипали с брашно.
Изпечете кекса в предварително загрята до 180-190 градуса фурна в продължение на 45-50 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Ябълков сладкиш с грис
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Кафе по време на бременност – безопасно или противопоказно
Коментари към Лесен кекс с кафе