Пита с цели круши
Необходими продукти:
6-10 малки цели круши
1 чаена чаша захар
3 яйца
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица бакпулвер
50 грама масло
1 чаена лъжица ванилова захар или канела
сока и кората на 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Измийте крушите и без да нарязвате ги почистете от сърцевината със семената откъм дебелата страна. Оставете дръжките. Напръскайте плодовете с лимонов сок.
Отделете жълтъците от белтъците.
Жълтъците смесете със захарта и размекнатото масло. Прибавете ситно настърганата лимонова кора, киселото мляко, ваниловата захар или канела. Разбъркайте всичко и добавете брашното с бакпулвера.
Разбийте белтъците на пяна и ги съединете с останалите продукти, замесвайки тесто.
Отделете 1/3 от него и омесете, постепенно добавяйки толкова брашно, колкото е необходимо за получаването на меко тесто. Разточете кръгъл пласт, който сложете на дъното на подходяща подмазана форма, оформяйки и стени. Подредете крушите с дръжките нагоре и залейте с тестото.
Изпечете във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 30-40 минути.
Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 250 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР КРУША И СМОКИНЯ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С КРУША И ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА 100 мл
ДРЕНАКС ФОРТЕ ЗА НОРМАЛНА ЧРЕВНА ПЕРИСТАЛТИКА сашета * 20 552769
НовГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ, МОРКОВИ И КРУШИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Тутманик
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Млечен кокосов кекс
- Състав и полезни свойства на крушата
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Пита с цели круши