Пита с цели круши
Необходими продукти:
6-10 малки цели круши
1 чаена чаша захар
3 яйца
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица бакпулвер
50 грама масло
1 чаена лъжица ванилова захар или канела
сока и кората на 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Измийте крушите и без да нарязвате ги почистете от сърцевината със семената откъм дебелата страна. Оставете дръжките. Напръскайте плодовете с лимонов сок.
Отделете жълтъците от белтъците.
Жълтъците смесете със захарта и размекнатото масло. Прибавете ситно настърганата лимонова кора, киселото мляко, ваниловата захар или канела. Разбъркайте всичко и добавете брашното с бакпулвера.
Разбийте белтъците на пяна и ги съединете с останалите продукти, замесвайки тесто.
Отделете 1/3 от него и омесете, постепенно добавяйки толкова брашно, колкото е необходимо за получаването на меко тесто. Разточете кръгъл пласт, който сложете на дъното на подходяща подмазана форма, оформяйки и стени. Подредете крушите с дръжките нагоре и залейте с тестото.
Изпечете във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 30-40 минути.
Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 190 г
ЕКВИЛИБРА ЕЖЕДНЕВНА РЕГУЛАЦИЯ таблетки * 30
ГРЕЙС КОЛ БУТИК ТЕЧЕН САПУН НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 500 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КРУШИ С ЕЛДА 190 г
ЕФЕКОЛ ФИБРИ саше * 14
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Състав и полезни свойства на крушата
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Пита с цели круши