Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто

Необходими продукти:
- 500 грама пресни круши
- 300 грама бутер тесто
- 150 грама сирене фета
- 50 грама натрошени орехи
- 10 грама канела
- 1-2 супени лъжици кафява захар
Начин на приготвяне:
Разполовете и почистете плодовете. Разстелете бутер тестото и ги наложете. С помощта на остър нож изрежете формата и листенцата им. Покрийте външната част на плодовете с тесто и направете малки разрези.
Украсете с листенцата, застелете тава с лист пергамент и подредете крушите. Напълнете средите им с натрошено сирене, смесени орехи с канела и поръсете с кафява захар.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете плодовете за 30-35 минути. Охладете и поднесете, по желание гарнирани с топка сладолед или заквасена сметана.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.sharemykitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САПУН ИНГЛИШ СОУП КАМПЪНИ С МАГНОЛИЯ И КРУША 240 г
ИНОФАРМ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 190 г
КОНФИТЮР ОТ БИО КРУШИ, КАЙСИИ И МЕД 220 г FAMILLE MARY
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Погача за прощъпулник
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Хрупкави домашни солети
Коментари към Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто