Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
Необходими продукти:
- 500 грама пресни круши
- 300 грама бутер тесто
- 150 грама сирене фета
- 50 грама натрошени орехи
- 10 грама канела
- 1-2 супени лъжици кафява захар
Начин на приготвяне:
Разполовете и почистете плодовете. Разстелете бутер тестото и ги наложете. С помощта на остър нож изрежете формата и листенцата им. Покрийте външната част на плодовете с тесто и направете малки разрези.
Украсете с листенцата, застелете тава с лист пергамент и подредете крушите. Напълнете средите им с натрошено сирене, смесени орехи с канела и поръсете с кафява захар.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете плодовете за 30-35 минути. Охладете и поднесете, по желание гарнирани с топка сладолед или заквасена сметана.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.sharemykitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 750 мл
ГРЕЙС КОЛ БУТИК СКРАБ ЗА ТЯЛО НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 225 г
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧАГА ЕСЕН - ЯБЪЛКА, КРУША, ЛИСТ ОТ СМОКИНЯ * 24
ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА VILLE DE L'AMOUR ЗА ЖЕНИ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Канелени сладки с мед
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Плосък хляб със сирене и чесън
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Пица с пилешко и царевица
- Ванилова пясъчна пита с крема сирене
- Мраморен кекс с шоколадови пръчици
Коментари към Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто