Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
Необходими продукти:
- 500 грама пресни круши
- 300 грама бутер тесто
- 150 грама сирене фета
- 50 грама натрошени орехи
- 10 грама канела
- 1-2 супени лъжици кафява захар
Начин на приготвяне:
Разполовете и почистете плодовете. Разстелете бутер тестото и ги наложете. С помощта на остър нож изрежете формата и листенцата им. Покрийте външната част на плодовете с тесто и направете малки разрези.

Украсете с листенцата, застелете тава с лист пергамент и подредете крушите. Напълнете средите им с натрошено сирене, смесени орехи с канела и поръсете с кафява захар.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете плодовете за 30-35 минути. Охладете и поднесете, по желание гарнирани с топка сладолед или заквасена сметана.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.sharemykitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки без захар * 40
ПРОМОРАСТИТЕЛЕН САПУН ФЛОРИНДА КРУША ДЕТСКИ 100 г
КОНТРОЛ ЛАКС РАПИД ПЛЮС КОНФИТЮР 156 г
ГРЕЙС КОЛ БУТИК ТЕЧЕН САПУН НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 500 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Тутманик
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Състав и полезни свойства на крушата
- 7-дневна диета с круши
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Бързи питки без месене
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто