Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
Необходими продукти:
- 500 грама пресни круши
- 300 грама бутер тесто
- 150 грама сирене фета
- 50 грама натрошени орехи
- 10 грама канела
- 1-2 супени лъжици кафява захар
Начин на приготвяне:
Разполовете и почистете плодовете. Разстелете бутер тестото и ги наложете. С помощта на остър нож изрежете формата и листенцата им. Покрийте външната част на плодовете с тесто и направете малки разрези.
Украсете с листенцата, застелете тава с лист пергамент и подредете крушите. Напълнете средите им с натрошено сирене, смесени орехи с канела и поръсете с кафява захар.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете плодовете за 30-35 минути. Охладете и поднесете, по желание гарнирани с топка сладолед или заквасена сметана.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.sharemykitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 250 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР КРУША И СМОКИНЯ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С КРУША И ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА 100 мл
ДРЕНАКС ФОРТЕ ЗА НОРМАЛНА ЧРЕВНА ПЕРИСТАЛТИКА сашета * 20 552769
НовГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ, МОРКОВИ И КРУШИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Тутманик
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Състав и полезни свойства на крушата
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
- Бърза закваска за хляб с кисело мляко и трици
Коментари към Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто