Плодова пита

Необходими продукти
За тестото:
125 г маргарин
1 яйце
60 г захар
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. ч. брашно
За плънката:
1 голяма узряла ябълка
1 голяма узряла круша (или две малки)
4 узрели сливи
2 с. л. захар
За поръсване:
3 с. л. студено масло
1 пак. ванилова захар
2 с. л. захар
6 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
Смесете маргарина със захарта, добавете яйцето, бакпулвера, брашното и замесете тесто. Ако е необходимо, сложете още брашно, увийте във фолио и сложете в хладилника за 1 час.
За поръсване. В купа смесете маслото, брашното, двата вида захар и разтрийте с ръце, за да се получат трохи. Приберете и тях в хладилника.
Загрейте фурната до 200 градуса, застелете тава с хартия за печене. Разточете тестото на правоъгълен пласт с дебелина не повече от тази на пръст, надупчете цялата повърхност с вилица и изпечете блата за 10 минути.
През това време пригответе плънката. Почистете плодовете от семена и костилки, нарежете ги на малки кубчета, сложете ги в купа и ги смесете със захарта.
Извадете блата от фурната и равномерно разпределете плънката върху него. След това поръсете с получените "трохи". Сложете питата във фурната да се пече в продължение на 20 минути. Оставете да изстине в тавата (около 30 минути) и нарежете на квадрати.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ШИПКА И КАРКАДЕ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
АЛИН ЧАЙ КОПЪР ПЛОДОВЕ 40 гр.
ЕКО БАЛАНС ВИТАМИНИ 39 ПЛОДОВЕ / ЗЕЛЕНЧУЦИ таблетки * 60
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ ГРЪДЕН БРОНХО ФИЛТЪР * 20
РЕГУЛАТПРО КИДС РЕГУЛАЦИУС солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!СУОНСЪН ГОРЧИВ ПЪПЕШ капсули 500 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Млечно смути със замразени плодове
- Гранадила - ползи за здравето
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Ананас
- Катми от овесено брашно с мед и плодове
Коментари към Плодова пита