Кашкавалки с кренвирши

Необходими продукти:
200 гр кашкавал
4 кренвирша
1 яйце
150 гр царевичен корнфлейкс (да не е сладък)
2 ч. л. пшенично брашно
1 с. л. сметана
чесън по желание
1 яйце и 2 ч. л. брашно за панировката
Начин на приготвяне:
Нарежете кренвиршите така, както предпочитате, кашкавала настържете и ги смесете с яйцето, брашното и сметаната. Ако ще използвате и чесън, сега е моментът да го добавите. Разбъркайте старателно сместа.
Натрошете хубаво корнфлейкса и се заемете с оформянето на закуската.
Вземете три купички: в едната разбийте яйцето, в другата - изсипете брашното, в третата - натрошения корнфлейкс. Направете "кюфтенца" от кашкавалената смес, оваляйте ги първо в брашното, след това потопете в яйцето и накрая в корнфлейкса. Изпържете ти от двете страни до получаването на хрупкава коричка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Кренвирши с кашкавал и хрупкав бекон на фурна
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Тутманик
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Баница с майонеза, шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Кашкавалки с кренвирши