Картофено цвете с кренвирши, кашкавал и сусам

Необходими продукти:
5-7 средни картофа
3-5 кренвирша
75 грама масло
50 грама кашкавал
сусам за украса
магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги до готовност. Отцедете водата и ги намачкайте заедно с маслото до получаването на пюре. Подсолете на вкус.
Сложете пюрето в найлонов плик, отрежете единия ъгъл на торбичката (може да използвате сладкарски шприц) и оформете картофено цвете в подходящ плосък съд.
Нарежете кренвиршите на кръгчета и ги подредете върху пюрето, както се вижда на снимката по-долу.
В средата на всяко цвете сложете настърган кашкавал и поръсете със сусам.
Изпечете ястието във фурната до получаването на златисто покритие.
Добър апетит!
Снимки: liveinternet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА БАЛСАМ ЗА КОСА ЗА ОБЕМ 200 мл
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН БЕЛЕН СУСАМ 250 г
НУКС MERVEILLANCE LIFT КОРИГИРАЩ ОЛИО-СЕРУМ С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ 30 мл
ФИТОМЕР МАСЛО МОРСКО СЪКРОВИЩЕ ЗА ЛИЦЕ, КОСА И ТЯЛО 100 мл.
ДАРОВИТА БРАШНО ОТ ЧЕРЕН СУСАМ 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Намалете високата температура със суров картоф
- Пилешки воденички с картофи и босилек
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Сусам
- Гарнитура от картофени целувки и медальони с кашкавал
- Картофен сос с чесън и лимон
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Картофено цвете с кренвирши, кашкавал и сусам