Картофено цвете с кренвирши, кашкавал и сусам
Необходими продукти:
5-7 средни картофа
3-5 кренвирша
75 грама масло
50 грама кашкавал
сусам за украса
магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги до готовност. Отцедете водата и ги намачкайте заедно с маслото до получаването на пюре. Подсолете на вкус.
Сложете пюрето в найлонов плик, отрежете единия ъгъл на торбичката (може да използвате сладкарски шприц) и оформете картофено цвете в подходящ плосък съд.
Нарежете кренвиршите на кръгчета и ги подредете върху пюрето, както се вижда на снимката по-долу.
В средата на всяко цвете сложете настърган кашкавал и поръсете със сусам.
Изпечете ястието във фурната до получаването на златисто покритие.
Добър апетит!
Снимки: liveinternet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ИЗБЕЛВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 100 мл
ФИТОМЕР ЦИФОЛИЯ ПОЧИСТВАЩ КРЕМ 150 мл
ВЕЛЕДА БЕБЕШКИ ХИДРАТИРАЩ КРЕМ С НЕВЕН 75 мл
ХЕРБИС БАЛСАМ ЗА ЗДРАВА КОСА И СКАЛП 200 мл.
МАКЕДА БОТАНИКС ОЛИО ПРИ КОСОПАД 30 мл
ОЙСТЕР КУТИНОЛ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Сусам
- Картоф
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Картофено цвете с кренвирши, кашкавал и сусам