Пърленки с шунка и кашкавал
Необходими продукти:
1 чаена чаша кисело мляко
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша настърган кашкавал
1 чаена чаша настъргана шунка (или колбас по избор) и сирене с нарязан магданоз
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сода
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала.
Към млякото прибавете содата, солта, захарта и разбъркайте.
Прибавете брашното, кашкавала и замесете твърдо тесто, което разделете на 6 равни части.
Настържете шунката.
Може да натрошите сирене и да добавите нарязан магданоз. Половината от пърленките направете с плънка от шунка, а останалите - със сирене.
Разточете тестото.
Сложете от едната страна на всеки разточен пласт избраната плънка и затворете и разточете още веднъж.
Изпечете пърленките в тиган с малко мазнина от двете страни до готовност и поднесете горещи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави домашни солети
Коментари към Пърленки с шунка и кашкавал