Пърленка
Необходими продукти:
1 кг тесто (замесено с кисело мляко и мая)
1-2 скилидки настърган чесън
350 грама настърган на ситно кашкавал (или сирене)
100 грама настъргано на едро масло
олио
Начин на приготвяне:
Направете малки топки от тестото. За да не залепва, намажете ръцете си и плота с олио. Смесете кашкавала, маслото и чесъна. Сплескайте топките тесто и в средата сложете от плънката. Затворете краищата (като банички) и оформете топки. Внимателно ги разточете с точилка, която предварително сте намазали с олио. Оставете пърленките за 10-15 минути и изпечете на тиган (може и на скара). Тестото да е с дебелина 1-1,5 см. Може да изпържите и като мекици в повече мазнина, тогава ще получите по-различен вкус.
Поднесете горещи с кисело мляко.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
Коментари към Пърленка