Пърленка
Необходими продукти:
1 кг тесто (замесено с кисело мляко и мая)
1-2 скилидки настърган чесън
350 грама настърган на ситно кашкавал (или сирене)
100 грама настъргано на едро масло
олио
Начин на приготвяне:
Направете малки топки от тестото. За да не залепва, намажете ръцете си и плота с олио. Смесете кашкавала, маслото и чесъна. Сплескайте топките тесто и в средата сложете от плънката. Затворете краищата (като банички) и оформете топки. Внимателно ги разточете с точилка, която предварително сте намазали с олио. Оставете пърленките за 10-15 минути и изпечете на тиган (може и на скара). Тестото да е с дебелина 1-1,5 см. Може да изпържите и като мекици в повече мазнина, тогава ще получите по-различен вкус.
Поднесете горещи с кисело мляко.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Салата с нахут, мента, репички, сирене и зеленчуци
- Шоколадови палачинки
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Лимонови палачинки със сирене и боровинки
- Бързо тесто с мая и прясно мляко (за 5 минути)
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Картофени рулца в тесто
Коментари към Пърленка