Лесни пълнозърнести пърленки на тиган

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно
- 1 чаена чаша брашно
- 1 1/4 чаени чаши топла вода
- 2 1/4 чаени лъжички активна суха мая
- 1/2 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- масло
Начин на приготвяне:
- Смесете топлата вода и захарта в купа и разбъркайте, докато захарта се разтвори.
- Поръсете с маята и оставете сместа да престои в продължение на 5-6 минути.
- Комбинирайте брашната и солта в голяма купа.
- Добавете мокрите към сухите съставки и разбъркайте до оформянето на тесто.
- Замесете го с длани за около 3-4 минути, прехвърлете в подмазана купа, покрийте с найлоново фолио и го оставете да втаса в продължение на 1 час.
- Извадете тестото върху леко набрашнена повърхност и го замесете за около 1 минута.
- Разделете го на 7-8 равни топки и разточете всяка една от тях до дебелина близо 5 милиметра.
- Подмажете с масло тиган с незалепващо покритие и го загрейте на средно силен огън.
- Изпечете пърленките за около 3-4 минути от всяка страна.
- Поднесете ги топли, гарнирани според вкуса.
Приятен апетит!
Снимки: abeautifulmess.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Шоколадови палачинки
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Бързо тесто с мая и прясно мляко (за 5 минути)
- Картофени рулца в тесто
- Турски питки Поача
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Прасенца от маслено тесто с пълнеж
- Рогчета от бутер тесто с шоколад и бадеми
- Пита с киселец, замесена с кисело мляко
- Плосък хляб без глутен
Коментари към Лесни пълнозърнести пърленки на тиган