Лесни пълнозърнести пърленки на тиган
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно
- 1 чаена чаша брашно
- 1 1/4 чаени чаши топла вода
- 2 1/4 чаени лъжички активна суха мая
- 1/2 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- масло
Начин на приготвяне:
- Смесете топлата вода и захарта в купа и разбъркайте, докато захарта се разтвори.
- Поръсете с маята и оставете сместа да престои в продължение на 5-6 минути.
- Комбинирайте брашната и солта в голяма купа.
- Добавете мокрите към сухите съставки и разбъркайте до оформянето на тесто.
- Замесете го с длани за около 3-4 минути, прехвърлете в подмазана купа, покрийте с найлоново фолио и го оставете да втаса в продължение на 1 час.
- Извадете тестото върху леко набрашнена повърхност и го замесете за около 1 минута.
- Разделете го на 7-8 равни топки и разточете всяка една от тях до дебелина близо 5 милиметра.
- Подмажете с масло тиган с незалепващо покритие и го загрейте на средно силен огън.
- Изпечете пърленките за около 3-4 минути от всяка страна.
- Поднесете ги топли, гарнирани според вкуса.
Приятен апетит!
Снимки: abeautifulmess.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
- Бърза закваска за хляб с кисело мляко и трици
- Хрупкави домашни солети
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
Коментари към Лесни пълнозърнести пърленки на тиган