Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Боровинков сладкиш от пълнозърнесто брашно

Боровинков сладкиш от пълнозърнесто брашно

от 24 юни 2016г.
Боровинков сладкиш от пълнозърнесто брашно - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

3 1/4 чаени чаши пълнозърнесто брашно
3/4 чаена чаша олио
4 супени лъжици тръстикова захар
4 супени лъжици прясно изцеден портокалов сок
1 чаена лъжица сол

За плънката:

2 чаени чаши боровинки или други ягодоплодни по ваш избор
1 чаена чаша тръстикова (кафява) захар
2 супени лъжици царевично нишесте
щипка канела
щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:

Смесете захарта с брашното и солта в дълбок съд. Налейте портокаловия сок и олиото, разбъркайте добре.

Застелете с пергамент подходяща форма и намажете с олио. В нея разпределете равномерно 2/3 от тестото по дъното и стените й.

Изсипете измитите и почистени боровинки в отделен съд, засипете ги със захарта, царевичното нишесте и добавете по 1 щипка канела и индийско орехче. Разбъркайте старателно и разпределете плънката върху тестото.

Тестото, което остава разделете на две части. С едната покрийте плодовия пълнеж по края на тавата, например около сантиметър. А втората настържете и поръсете цялата останала повърхност.

Изпечете сладкиша във фурната при температура от 180 градуса за около 50 минути.

Когато се охлади, може да поднесете.

Добър апетит!

Снимка: vduxovku.ru

Още по темата:
  • Лесни пълнозърнести пърленки на тиган Лесни пълнозърнести пърленки на тиган
  • Домашно пълнозърнесто тесто за пица Домашно пълнозърнесто тесто за пица
  • Овесени сладки Овесени сладки
  • Джелеби Джелеби
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
4.20лв. / 2.15 €

ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г

БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
17.22лв. / 8.80 €

БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС

ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ -  КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
19.95лв. / 10.20 €

ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
17.00лв. / 8.69 €

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл

ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
8.10лв. / 4.14 €

ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6

АЙ ВИТ таблетки с удължено освобождаване  * 30
36.92лв. / 18.88 €

АЙ ВИТ таблетки с удължено освобождаване * 30

Коментари към Боровинков сладкиш от пълнозърнесто брашно

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Боровинков сладкиш от пълнозърнесто брашно
    www.framar.bg 
    на 04 December 2025 в 12:24
    Коментирайте "Боровинков сладкиш от пълнозърнесто брашно"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Погача за прощъпулник
  • Виолетка, Боровинка, Синьовица
  • Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
  • Бързи питки без месене
  • Лесен лимонов сладкиш с карамел
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • Бърза пица без месене
  • Как да си направим декорация за сладкиши, торти или десерти с парено тесто
  • Шоколадов сладкиш с райски ябълки
  • Бутер кренвиршки с кашкавал и яйце
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Невиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна ИрландияНевиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна Ирландия

Невиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна Ирландия

от 04 дек 2025г.Прочети повече
Самотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата сиСамотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата си

Самотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата си

от 03 дек 2025г.Прочети повече
Един на всеки трима руснаци се самолекува, когато е боленЕдин на всеки трима руснаци се самолекува, когато е болен

Един на всеки трима руснаци се самолекува, когато е болен

от 03 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 34 дни, 1 час и 20 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 43 дни, 21 часа и 33 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

МЕЛУНА ДЕЗИНФЕКЦИРАЩА ЧАША ЗА МИКРОВЪЛНОВА

ГЕТУЕЛ ЛЕНТА ЗА ПОВДИГАНЕ НА БЮСТА

ГЕТУЕЛ ЛЕПЕНКИ ЗА ЗЪРНА * 24

ГЕЛ МАСКА ЗА ОЧИ

СОДА табл. * 100 KAISER NATRON 300064

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЧАЙ ФИЛТЪР ДЕМИР БОЗАН * 90

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:59:38

ДИМЕКС сироп 125 мл СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:52:21

A37 Коклюш

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:51:34

Детска градина "Пролет", с. Бяла река

Коментар на: Христина Боранова от 04 дек 2025г. в 08:49:13

Д-р Милка Салджийска

Коментар на: Златомира Табакова от 04 дек 2025г. в 02:55:42
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival