Боровинков сладкиш от пълнозърнесто брашно

Необходими продукти
За тестото:
3 1/4 чаени чаши пълнозърнесто брашно
3/4 чаена чаша олио
4 супени лъжици тръстикова захар
4 супени лъжици прясно изцеден портокалов сок
1 чаена лъжица сол
За плънката:
2 чаени чаши боровинки или други ягодоплодни по ваш избор
1 чаена чаша тръстикова (кафява) захар
2 супени лъжици царевично нишесте
щипка канела
щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Смесете захарта с брашното и солта в дълбок съд. Налейте портокаловия сок и олиото, разбъркайте добре.
Застелете с пергамент подходяща форма и намажете с олио. В нея разпределете равномерно 2/3 от тестото по дъното и стените й.
Изсипете измитите и почистени боровинки в отделен съд, засипете ги със захарта, царевичното нишесте и добавете по 1 щипка канела и индийско орехче. Разбъркайте старателно и разпределете плънката върху тестото.
Тестото, което остава разделете на две части. С едната покрийте плодовия пълнеж по края на тавата, например около сантиметър. А втората настържете и поръсете цялата останала повърхност.
Изпечете сладкиша във фурната при температура от 180 градуса за около 50 минути.
Когато се охлади, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: vduxovku.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМОВ ТАХАН 550 г БАЛЧО
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тутманик
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Лесен кокосов сладкиш
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Боровинка червена, Кокази, Кокоз, Суница, Червена брусница
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Палачинки от коприва с прясно мляко
Коментари към Боровинков сладкиш от пълнозърнесто брашно