Домашно пълнозърнесто тесто за пица
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша топла вода
- 1 пакетче активна суха мая /2 1/2 супени лъжици/
- 1 1/2 чаени чаши пълнозърнесто пшенично брашно
- 2 супени лъжици зехтин /или рапично масло/
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 1/4 до 1 1/2 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете водата, маята и пълнозърнестото пшенично брашно. Разбъркайте добре.
- Добавете зехтина, солта и 1 1/4 чаена чаша брашно. Ако тестото е прекалено лепкаво, добавете останалата 1/4 чаена чаша брашно.
- Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и го замесете с длани в продължение на около 5 минути, докато стане гладко и еластично.
- Поставете го в голяма купа, която предварително сте подмазали със зехтин.
- Покрийте с найлоново фолио и оставете да престои на стайна температура за минимум 30 минути.
- Извадете пълнозърнестото тесто върху набрашнена повърхност и отново го замесете за 1-2 минути.
- Разделете на 2 равни части и пригответе любимата си пица.
Приятен апетит!
Снимка: cookingmatters.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 175 г
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г 4800
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 90 гр.
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 200 гр.
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 370 гр.
ХАРМОНИКА СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Тънките пици са по-калорични
- Тутманик
- Как да използваме плоча за пица
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Джоб пица с кори за лазаня
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Домашно пълнозърнесто тесто за пица