Пълнозърнеста пица с карамелизиран лук и наденички
Необходими продукти:
- 350 грама наденица
- 3 супени лъжици зехтин
- 500 грама пълнозърнесто тесто за пица
- 2 нарязани глави червен лук
- 1 корен резене, нарязан на ситно
- сол и черен пипер на вкус
- 150 грама настърган кашкавал
- 3-4 стръка див лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса, намаслете тавичка и разстелете тестото. Запечете блата до златиста коричка и охладете.
През това време загрейте зехтин, нарежете, запържете и задушете наденичките за 4-5 минути. Отцедете ги и в същата мазнина сотирайте лука и резенето.
Подправете със сол и черен пипер, задушете сместа за 15-20 минути докато зеленчуците омекнат и започнат да се карамелизират.
Намажете готовия блат със зехтин, разпределете плънката и наденицата, поръсете с кашкавала и запечете за 10 минути. След готовност охладете, разрежете пицата на парчета, гарнирайте я с нарязан див лук и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.healthyrecipeecstasy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМОВ ТАХАН 550 г БАЛЧО
БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 175 г
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г 4800
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 90 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Рецепти за домашен бахур
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Тънките пици са по-калорични
- Как да използваме плоча за пица
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Зърнено-житните култури и диабет тип 2
- Защо да изберем пълнозърнестото брашно пред бялото
Коментари към Пълнозърнеста пица с карамелизиран лук и наденички