Индийски сиропиран десерт Джалеби

Необходими продукти
За тестото:
170 милилитра вода
1/3 чаена чаша грис
1 супена лъжица кисело мляко
150 грама брашно
1/4 чаена лъжица сода
За сиропа:
250 милилитра вода
1 супена лъжица лимонов сок
500 грама захар
1 грам шафран
200 милилитра олио за пържене
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в дълбока купа, прибавете гриса и разбъркайте. След това сложете киселото мляко, содата и водата. Разбийте всичко с тел за разбиване на яйца до получаването на еднородна консистенция.
Покрийте съда с тестото с кърпа и оставете да престои 2 часа на стайна температура.
През това време направете сиропа.
Изсипете захарта в подходяща тенджера и налейте водата, лимоновия сок и прибавете шафрана. Поставете съда на котлона и нека сместа кипне, като бъркате непрекъснато. Оставете да се вари в продължение на 5-7 минути на слаб огън, след което оставете да се охлажда на стайна температура.
Напълнете сладкарски шприц с тестото, като използвате накрайник с малък отвор. Сгорещете олиото в тиган и директно в него оформете спирали. Пържете ги по 2 минути от всяка страна, до златисто. Готовите изваждайте върху хартия, за да поеме излишната мазнина.
След това ги потопете в захарния сироп за около 30-40 секунди.
Индийската сладост, наречена Джалеби, е готова.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ZERO СИРОП 320 мл
БРОНХОКОД сироп 180 мл ДОЛЕРАН ФАРМА
РЕСКЮ ГЪМИ НАЙТ дъвчащи бонбони * 60
ЗОЯ БИО СИРОП ОТ АГАВЕ - СВЕТЪЛ 680 г
ЕКО МЕДИКА СИРОП ОТ ОФИКА 500 мл
ИСЛАМАКС СИРОП ПРОТИВ КАШЛИЦА 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Видове лекарствени форми
- Тутманик
- Портокалово реване с грис
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Хрупкави домашни солети
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Вита баница с цели вишни и пудра захар
Коментари към Индийски сиропиран десерт Джалеби