Индийски сиропиран десерт Джалеби
Необходими продукти
За тестото:
170 милилитра вода
1/3 чаена чаша грис
1 супена лъжица кисело мляко
150 грама брашно
1/4 чаена лъжица сода
За сиропа:
250 милилитра вода
1 супена лъжица лимонов сок
500 грама захар
1 грам шафран
200 милилитра олио за пържене
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в дълбока купа, прибавете гриса и разбъркайте. След това сложете киселото мляко, содата и водата. Разбийте всичко с тел за разбиване на яйца до получаването на еднородна консистенция.
Покрийте съда с тестото с кърпа и оставете да престои 2 часа на стайна температура.
През това време направете сиропа.
Изсипете захарта в подходяща тенджера и налейте водата, лимоновия сок и прибавете шафрана. Поставете съда на котлона и нека сместа кипне, като бъркате непрекъснато. Оставете да се вари в продължение на 5-7 минути на слаб огън, след което оставете да се охлажда на стайна температура.
Напълнете сладкарски шприц с тестото, като използвате накрайник с малък отвор. Сгорещете олиото в тиган и директно в него оформете спирали. Пържете ги по 2 минути от всяка страна, до златисто. Готовите изваждайте върху хартия, за да поеме излишната мазнина.
След това ги потопете в захарния сироп за около 30-40 секунди.
Индийската сладост, наречена Джалеби, е готова.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ZERO СИРОП 320 мл
ХАРМОНИКА БИО СИРОП ОТ ПЛОД НА БЪЗ 750 мл
РЕСКЮ ГЪМИ НАЙТ дъвчащи бонбони * 60
МАРИАМЕД сироп 100 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ БЕЗ ЗАХАР 350 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Видове лекарствени форми
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Ябълков сладкиш с грис
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави домашни солети
Коментари към Индийски сиропиран десерт Джалеби