Баклава чийзкейк

Необходими продукти:
- 300 грама кори за баница
- 200 грама едро смлени орехи
- 2 супени лъжици пудра захар
- 1 чаена лъжичка канела
- 3 чаени чаши захар
- 3 чаени чаши вода
- сок от половин лимон
- 80 грама краве масло
- 5 супени лъжици крема сирене
- 3 супени лъжици маскарпоне
- 100 грама пудра захар
- 1/2 чаена лъжичка течна ванилия
- 3 яйца
Начин на приготвяне:
Пригответе форма за торта, намажете корите с разтопено масло и застелете дъното с тях. Отделете 1-2 кори за поръсване, пригответе купа и сложете крема сиренето, маскарпонето, ванилията, пудрата захар и смлените орехи.
Разбъркайте съставките до хомогенност и получения крем разпределете в съда. Загрейте фурната на 190 градуса, завийте краищата на корите, поръсете с натрошени кори и изпечете за 30-35 минути. През това време пригответе сиропа.
Смесете захарта с водата, канелата и лимоновия сок в тенджера, оставете да ври на слаб огън докато се сгъсти. След готовност на сладкиша охладете и сиропирайте с получения сироп. Поръсете с пудра захар, разрежете и поднесете парченце от чийзкейк баклавата.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.sprinklebakes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Солен чийзкейк с извара и сушени домати
- Ябълков чийзкейк с орехи и канела
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
- Ябълкова баклава с мед, орехи и канела
- Чийзкейк в чашка
- Морковен чийзкейк с крем
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Чийзкейк с кисело мляко и медена глазура
Коментари към Баклава чийзкейк