Сиропирана баница с кисело мляко
Необходими продукти
За тестото:
4 яйца
1/2 чаена чаша захар
3 супени лъжици брашно
2 чаени чаши кисело мляко
кората и сока на 1 лимон
За сиропа:
2/3 чаени чаши вода
1 1/4 чаени чаши захар
1 супена лъжица лимонов сок
кората на 1 лимон или портокал
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте със захарта до получаването на блед крем. Прибавете брашното, след това киселото мляко, настърганата лимонова кора и сока от цитруса. Разбийте всичко.
Белтъците разбийте отделно и тогава добавете към получената смес.
Тестото изсипете в подмазана с олио тава с диаметър 22-23 сантиметра и изпечете в предварително загрята до 175 градуса фурна в продължение на 50-60 минути. Получава се баница, подобна на суфле.
Заемете се със сиропа. Налейте водата в подходящ съд. Поставете на котлона да заври и когато това стане, добавете захарта, лимоновия сок и настърганата кора. След 3-5 минути свалете от огъня и оставете сладката течност да се охлади достатъчно, за да приберете в хладилника. Щом се изстуди, залейте баницата.
Добър апетит!
Снимки: vsyasol.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИМУНИСИМО ФОРТЕ С ЕХИНАЦЕЯ И ЧЕРЕН БЪЗ сироп 120 мл
ЕКО МЕДИКА СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ 500 мл
ЗОЯ БИО СИРОП ОТ АГАВЕ - СВЕТЪЛ 280 г
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОБЪЗ сироп 500 мл. ЖИВИТА
ТУСИРЕКС сироп 120 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Видове лекарствени форми
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
Коментари към Сиропирана баница с кисело мляко